Video SIX-PACK til al slags vejr

”Solen skinner over et sandt skybrud af seks varme danske nyheder”

Fotograf: Sven Levandowsky

Og nej – ugens varmeste nyhed er ikke at Nikoline har serveret et rent skybrud i form af en pornografisk video til sin nye single ”Gourmet”, som i bogstavelig forstand kan være svær at sluge til en kop hygge i sommersolen – og allerede er blevet censureret af You Tube. Ikke fordi vi ikke gerne hylder hudsulten eller provokationen – det gør vi bestemt – bare ikke når det virker til primært at være for provokationens skyld – og i øvrigt har et musikalsk indhold, der på ingen måde tænder. Det gør derimod godt nyt fra Jonas Schou, Signe Trylle, Tempest Drive, To Absent Friends, Gry Harrit og Jan Olsen.  De er værd at rette både ører og øjne på.

Jonas Schou ”Sort men smukt farvel”

Har man læst vores anmeldelse af Jonas Schou albummet ”På forhånd undskyld” ved man at vi er mere end mildt begejstrede. Pudsigt nok fremhævede anmeldelsen ikke det stærke og rørende nummer et ‘Sort Men Smukt Farvel’, som netop er udsendt som single. Måske fordi det vedrører det sværeste emne at sætte ord på – døden, tabet.

Men netop tabet af hans mor – har Jonas Schou på smukkeste vis fået sat ord på i en sang, der forhåbentligt kan give mening, og gøre en forskel for mange, der har haft samme oplevelse.

Der er netop en video, samt en (digital) single med to bonusnumre. To liveoptagelser af selvsamme nummer og ”S.O.S” – optaget og indfanget som nogle af de ”magiske” momenter, der opstod ved den seneste streaming/livekoncert fra Jonas Schou i forbindelse med en Pinse Pladebørs i Nordjylland, hvor han spillede sammen med orgelkongen Palle Hjorth. Råt for usødet – ingen efterfølgende studietricks – blot en simpel mastering. Mere behøves ikke – men tjek selv via din sædvanlige streaming tjeneste.

Selve videoen er optaget ved Limfjorden, der hvor moderen var blevet strøet – og skaber i den grad et rørende og præcist led mellem musik og billede.  


Signe Trylle ”Splinterny sæson”

Inden døden har vi heldigvis alle adgang til selve livet – og her kan det som regel betale sig at gøre sig umage med det meste. Det har Signe Trylle igen gjort sammen med hendes storebror Jacob Smedegaard, og de har udsendt en fin lille tilbagelænet kærlighedssang med titlen ”Splinterny Sæson’

Sangen handler om at vi jo kun har det ene liv, og om tilgivelsens kraft og om de nødvendige omveje, man somme tider må tage for at værne om kærligheden – .

Signe Trylle uddyber:

‘Når du kigger indad, kigger du fremad – tilgivelse handler om selvreflektion. Man skal kende sig selv, før man kan sætte sig selv til side for andre’.

I sangens video har Trylle fundet sin families diassamling frem og som seerne får på poetisk vis en guidet tur ned af ‘memory lane’ – og også her skabes et smukt samspil mellem tekst og musik.


Tempest Drive ”Painter”

Tempest Drive er fra Nordjylland og har netop udsendt deres anden EP ”Color” – som på mange måde viser at de er på rette vej, når de erklærer at deres vision er at presse Hard Rock genren til dens yderste kreative grænser.

Det høres at de kender rockens fedeste virkemidler – men de forfalder ikke til lir og attituder. Det høres også at de rent faktisk kan deres musikalske kram – evner at skrive nogle upolerede, potente og meningsfulde rocksange, og at de i forsanger Magnus Kastrup har et regulært es – og at der generelt er pondus i bandets samlede udtryk.

Absolut stærkeste nummer på den nye EP er titelnummeret – men det er i første omgang den længere og mere opbyggelige ”Painter” der har fået en billedside, der er som low-budget produktioner er flest – udmærket.

Men bygger de på med flere numre af den kaliber som de bare tre numre på ”Color”, så bør de da inden for en rimelig tidshorisont kunne stå på en scene i Roskilde og af deres lungers svimlende saft og kraft bare skrige  – ”Udeeeeeeeemærket, Roskilde!”  


To Absent Friends – ”Frontdoorstep”

Det burde nu også kunne ske for det københavner baserede band To Absent Friends, der senere i år udsender deres debutalbum ’Smoke and mirrors”. Første del af albummet er netop udkommet som en digital EP med titlen ”Smoke”.

Og med den frisk i øregangen, kan jeg kun sige, at det gamle ordsprog om at der sjældent er røg uden en brand også holder i dette tilfælde. Der er tænding på drengene – og ild i de øjne, som de har set sig selv i spejlet med, og derpå rykket sig fra på debutsinglen i 2017 at være en blød indie popduo – til at være en spirende rockband – nu som kvintet – der tør og kan favntage deres kærlighed til den britiske school of rock med egne bidragende bud.

Elsker du lyden af f.eks. Arctic Monkeys – så skulle der ærlig talt ikke være nogen grund til at du ikke også vil blive bare lidt forelsket i To Absent Friends.

Luk dem endelig ind – de fortjener ikke at stå længere og vente udenfor hoveddøren, som de gør i denne vellavede videoproduktion til seneste singleudspil ”Frontdoorstep”.  


Gry Harrit – ”Ta’ det tilbage”

Om Gry Harrit føler hun har mest har stået udenfor hoveddøren er ikke til at vide – men fakta er at hun har været et aktiv på musikscenen i efterhånden over 30 år – hvor hun som korsangerinde har medvirket på utallige indspilninger og har stået på de alverdens scener med nogle af de største navne her til lands – f.eks. Sebastian, Frede Fup, Michael Falch, Poul Krebs og Allan Olsen bare for at nævne nogle få – og når Sebastian senere på årets tager på sin 50 års jubilæums tur er hun med som en helt naturlig del af hans altid imponerende sammensætning af et band.

Hun debuterede som solist med albummet ”Album” i 2015 – og følger nu op med til oktober i år at udsende EP’en ”Transformer”, hvorfra der foreløbig er udsendt tre singler, der afspejler en moden kunstner, som i den grad bruger sin erfaring til at gå nye veje i sit stadig nutidige liv.

For moderne kant kan sagtens opstå selvom al musikken er indspillet med analoge teknikker i et take, og med et respektindgydende stærkt hold bestående af Finn Verwohlt (guitar +producer), Jon Bruland (bas) og Kasper Foss (trommer).

Det efterlader et råt, fandenivoldsk og iørefaldende udtryk, hvor man vel kan tale om at Gry Harrit tager den helt særlige 60’er-70’er lyd tilbage i lydbilledet, og støver det af – og giver det nye klæder anno 2020.

I dag udkommer så en godt tænkt og virkelig flot animeret video til nummeret ”Ta’ det tilbage”. Videoen er kreeret af multikunstneren Lars Studs – og er en virkelig gennemført og spændende visualisering af et rocknummer, der vil mere end bare at rykke.


Jan Olsen ”Bottletower Blues”

Fynske Jan Olsen har også huseret på, i og omkring den danske musikscene omtrent lige så længe som Gry Harrit.

Det var dog først i 2015, at det rutinerede sanger og sangskriver for alvor begyndte at udsende noget i eget navn. Siden er der kommet en del singler og et par Ep’er – blandt andet den ganske anbefalelsesværdige ”Vagabond Trail” fra sidste år, som indeholdt fem numre, der i den grad viste en kunstner, der havde noget at byde på – og havde fundet sit personlig udtryk.

Nu er han så snart klart til virkelig at sætte et regulært aftryk på den danske musikscene når han den 14.08.20 udsender sit første album ”Secret Love” – indspillet med et rent A-hold af musikere Peter Sund (guitar) den allestedsværende orgelkonge Palle Hjorth, Morten Jørgensen (bas) og Peter Dombernowsky (trommer).

Jan Olsen er lyden af en åbenlys mangel på den danske musikscene – en mand, der via sin stemme, sangskrivning og personlighed kan præsentere lige præcis det som folk, der plejer at lytte til f.eks. Tom Waits og Joe Cocker ønsker at høre mere – og gerne nyt – af.

Start med seneste single ”Bottletower blues” – og nyd at der også her er kommet en billedside med saft og sammenhængskraft.


Og så er der herfra Side 33 vel bare den nøgne sandhed tilbage , hvor det er på sin plads at sige ” SKÅL I MUSIK – og god weekend – PLAY IT LOUD!”    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.