VIDEOPREMIERE – Deerborn ”Can’t Find My Way”

”Fynboerne balancerer fortsat elegant i mellem det rå og det inderlige”

Fotograf: PRESSEFOTO af Katinka Bjerregaard

Efter fire års tavshed vendte Deerborn i slutningen af januar med singlen ”Where Demons Hide”, som vi kort og godt beskrev som et velplaceret knytnæveslag af en single. En single der viste en ny og hårdere side af bandet.


Tilbage i 2016 udsendte de det langtidsholdbare debutalbum ‘Crash and Burn’, der var fyldt med den form for malende mørke-folk-rock, der virkelig kan tænde lyset og håbet i et bankende rockhjerte.

Så blev der stille. Desværre. Men nu har de samlet kræfter – og skuet op for både variation og virkemidler til det de selv præsenterer som ”dark americana”.

Det hindrer dem heldigvis ikke i stadig at kunne levere det intense og det inderlige, og det beviser de på bedste vis  på den nye single ”Can’t Find My Way”, der ligger langt fra knytnæveslaget på den første single.

”Can’t Find My Way” er derimod et venskabeligt klap på skulderen – leveret i et roligt og eftertænksomt leje – med et rustikt og harmonisk balanceret udtryk og en vuggende rytmisk fremdrift, enkle guitartoner, diskrete kor-roller og en stærk og myndig vokal.

Forsanger Lasse Nørby udtaler om nummeret:

»Sangen handler ret beset om ikke at kunne finde ud af livet. Jeg tænker, at det er universelt relaterbart, at ens tilhørsforhold i tilværelsen ofte kan skride en smule. Nogle gange kan det være svært at finde et ståsted. Derfor har jeg også fundet inspiration i de livsvilkår, som hjemløse lever under. De er manifestationen på den yderste konsekvens af ikke at kunne hitte ud af livet. Hvor diverse stimulanser bliver de vinger, man finder for at flyve væk fra tilværelsen.«

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.