VIDEOPREMIERE fra History of Sugar ft. Nive Nielsen

”Ny single er en stemme til de mennesker, der står i udkanten af dansegulve”

Fotograf: PRESSEFOTO af Mike Højgaard

History of Sugar er en ambitiøs, ny dansk/amerikansk/svensk indiepop-trio med base i Danmark. På deres nye single ”Plywood Condidence” finder de på funky og finurlig vis ind til lyden i hulrummet imellem Bee Gees, INXS og tidens skæve tand.   

Det er danske Miccel Mohr, amerikanske Charlie Shapiro, og svensk-amerikanske Andrew Collberg, derudgør History of Sugar. Medlemmerne har hver især enten indspillet og/eller turneret med Molly Burch, Howe Gelb, Jim White og Nive Nielson, og Miccel Mohr har som producer bl.a. produceret musik for Maximillian, First Hate og Sebastian Lind.

Bandet er medlemmernes musikalske fristed, hvor der er højt til loftet. Navnet History of Sugar refererer til, hvordan trioen tager “sukkeret” fra forskellige inspirationskilder og på den måde har fundet ind til et fælles udtryk.

Deres tredje single “Plywood Confidence”, der er lavet i samarbejde med musiker og producer Nikolaj Heyman, er en mørk og dansabel duet mellem Charlie Shapiro og den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller Nive Nielsen. Det to danner også privat par, og bor sammen i Østjylland, hvor det meste af videoen også er optaget på en gammel togstation i Langå.

Nummeret er til dem der rammes af ængstelse, usikkerhed og selvtvivl, når andre bare danser og fester. I grænselandet mellem social usikkerhed – og den fortrydelse af at gå glip af ting, der kan følge med, – og generel mistro til andre menneskers motiver og hensigter, giver “Plywood Confidence” en stemme til de mennesker, der står i udkanten af dansegulvet.

Udover at lave musik – blandt andet et par album i front af NIVE & The Deer Children– har Nive Nielsen som skuespiller medvirket i bl.a. “The Terror”, “The New World”, Disneys “Togo” og senest “The North Water”. 

Pressefoto af Mike Højgaard
Foto : Christian Friis Nive Nielsen på Tønder Festival 2017

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.