VIDEOPREMIERE fra Ring Them Bells

"To minutters pseudoreligiøs punkrockfilm varmer op til stor fødselsdagsfest”

Fotograf: PRESSEFOTO

SIDE 33 kan med stolthed i dag præsentere en VIDEOPREMIERE fra Ring Them Bells. Det til den effektive punk afstikker ‘Deep Hits of Blue’, der er  hentet fra deres nye, roste album ‘All Kinds of Nightmares’, der netop er udkommet i marts til masser af gode anmeldelser.

Et ROCK album, der stikker, prikker, skurrer og skrubber en i alle retninger. Man mærker for alvor at bandet siden deres debut tilbage i 2015 er vokset fra et projekt for støjende venner til en stærk og seriøs enhed, der senest har fået tilføjet et nyt trumfkort og et ekstra pulsslag i form af Psyched Up Janis-bassisten Jakob Jørgensen.

De fremstår som et fokuseret kollektiv, der rummer både støjen, det skæve, det stenede og ikke mindst den larmende stilhed. Småflabet på den der charmerende måde, der formår at flytte grænser, tænde ild, sætte noget i gang. Med relativt velkendte midler har de rystet posen og skabt et smash af et sansemættet soundtrack til det knugende kaos, der er omkring os alle – leveret som et livstegn med den sidste rest af tro på fremtiden. Det gør de på egen hånd eller i godt selskab med gode gæster som Kira Skov, Camilla Munck, RebekkaMaria, Solrun Stig-Bjørnø, Kezia Barr.

Sangene er primært signeret den udtryksfulde sanger Johannes Nidam, men guitarist Jan Johansen har også bidraget med et par numre blandt andet ”Deep Hits of Blue”.  Et nummer der med sin slagkraft og healende historiefortælling med rette kan udgøre det for påskens sidste punch i denne omgang. Et nummer der i sig selv rummer en form for genopstandelse.

Videoen er skudt i Syditalien og er sort-hvide skud af morfin, katolske kirker og Ingmar Bergman. Den følger Jan Johansen, der også er lead-sanger på nummeret, i syditalienske landskaber med gravpladser og kirker. Selve sangen skrev Johansen efter et voldsomt styrt på skateboard i 2021, hvor han rent faktisk brækkede ryggen. Johansen fortæller om tilblivelsen af sangen, som blev skrevet på morfin:

“Morfinen tog de besvimende vilde smerter, men den gjorde mig også rolig og ufattelig produktiv i sangskrivning. Sommeren brugte jeg så på at skrive ca. 50 sange. ‘Deep Hits Of Blue’ kom en dag, hvor jeg sad ude i baghaven med min guitar, mens jeg til simple akkorder spillet i uptempo nærmest bare spyttede ord ud, der var syrede og underligt religiøse. Der var en særlig følelse i det; noget med at vente på ånden, på at solen nok skal stå op igen.”  

Senere samme år flyttede Johansen til Italien med sin kæreste, og på et road trip med sin ven, Ben Sand Ghostkamera, begyndte de at skyde tilfældige billeder til en film, som de planlagde at lave i stil med den svenske instruktør Ingmar Bergman. Selvom filmen aldrig blev færdiggjort, besluttede han og Ben at bruge de tilfældige shots som musikvideo til “Deep Hits Of Blue”.

Johansen fortæller videre :

“Det mest naturlige valg for os var at filme i og ved de gamle smukke kirker og gravpladser i landsbyer og på landet, og da vi kom forbi en 22 meter høj Kristus-statue i kystbyen Maratea, lavede vi også en hel del billeder derfra. Den længere Bergman-film blev ikke til noget, men det endte i stedet med, at jeg fik hovedrollen i den her 2 minutters pseudoreligiøse punkrockfilm, der understøtter ‘Deep Hits of Blue'”.

Lørdag den 15. april spiller bandet sangen live, når de omkring kl. 18-19 spiller forårets eneste koncert til WarPigs’ 8 års fødselsdagsfest i Kødbyen.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.