VIDEOPREMIERE fra SOLEN ER SEXET

”Solveig lyser smukt op på singlen ’KYNDELMISSE KYS MIG’”

Fotograf: PRESSEFOTO

SOLEN ER SEXET udgiver den 3. juni deres selvbetitlede debutalbum, der også udkommer på vinyl. Bag navnet gemmer sig et musikalsk fællesskab stiftet af sangskriveren Lise Westzynthius og forfatteren Bjørn Rasmussen, der mødte hinanden til et seminar om naturerotik og kollektivisme tilbage i 2016.

Nu kommer deres fælles album, der er blevet til sammen med et væld af medsammensvorne, heraf hele 10 producere, en til hver sang, og mere end 30 forskellige artister, blandt andre O/RIOH, peachlyfe, GRO, Frederik Valentin, Nils Gröndahl, Henrik Vibskov, HunBjørn, Søren Bigum m.fl.   

Nøgleordet for projektet er fællesskabet. Lise og Bjørn har fået nok af den persondyrkelse, der ofte skygger for det, det hele handler om: musikken og samhørigheden i musikken.

Fokustracket på albummet er lyshymnen KYNDELMISSE KYS MIG, der synges af 16-årige Solveig, som også er skarp medforfatter og en blændende vokalist på sangen. En sang, der kort sagt formidler en følelse af at favntage livsglæden, at stå frem i lyset. Stå ved sig selv.

Tag en hånd

med din finger

Som et barn

blir jeg vimmer

Har fået øjne

Alt jeg skimter

skinner

– fra KYNDELMISSE KYS MIG

KYNDELMISSE KYS MIG er produceret af Anna Brønsted (Our Broken Garden), VAKLE og Solveig selv og viser 3 forskellige kvindelige generationers udtryk i kraftfuld forening.

Som den kreative ildsjæl Solveig Lindelof nu engang er, så har hun også skabt videoen af små filmklip fra hendes efterskole. Et ekstremt opløftende stykke video af lys og ungt liv.

En del vil nok kunne genkende Solveig, som den populære vinder af sidste års udgave af X-FactorTv 2. Siden da har hun taget sig tid til at færdiggøre sin musikefterskole og samle inspiration.

Og den inspiration og skabertrang har duoen bag SOLEN ER SEXET taget imod med ægte glæde og åbenhed; ”Vi er utroligt glade for, at Solveig tog imod invitationen til at være med omkring SOLEN ER SEXET , siger de samstemmende, og fortsætter:   

BJØRN: Jeg troede, vi havde skrevet en sød lille indiesang, og så brager Solveigs vokal igennem, så jeg får lyst til at springe ud igen. Og gå til stadionrock og omfavne et fremmed menneske. Mod og mennesker, kys mig.

LISE: Vi gik i studiet to vintersøndage i træk, og Solveig var det badasseste. Hun lyttede og mærkede og sagde sin mening. Hendes tekst giver mig så meget håb. Kyndelmisse er jo en fejring af lysets tilbagekomst. Har fået øjne. Alt jeg skimter, skinner.

BJØRN RASMUSSEN er prisbelønnet queer forfatter og dramatiker uddannet fra Forfatterskolen og Dramatikeruddannelsen. Fik sit gennembrud med debutromanen ‘Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet’ (2011). Har udgivet 3 romaner og 2 digtsamlinger på Gyldendal. Modtager af EU’s og Montanas Litteraturpriser samt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendie. Udgav i 2021 digtsamlingen Forgabt, som aktuelt er nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. Har dramatiseret flere teaterforestillinger og har tidligere skrevet sange til Nikolaj Nørlund og Lise Westzynthius, men debuterer her som hovedartist.


LISE WESTZYNTHIUS begyndte sin karriere i bandet Luksus, som blev dannet i Aarhus i 1994 med Mikael Simpson, Henrik Vibskov m.fl. og de udgav en EP og et album. I 2001 udgav hun et duoalbum med Nikolaj Nørlund under navnet Rhonda Harris og har siden udgivet 5 soloalbums, for hvilke hun har været nomineret flere gange ved bl.a. DMA og Steppeulven. Har turneret og indspillet med en række kunstnere, heriblandt Sebastian og Niels Skousen. Modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendie.

Artikel redigeret 03.06.22

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.