VIDEOPREMIERE – ”Just A Bit Crazy”

”Soulful sommersingle fra Sahra da Silva”

Fotograf: Sven Levandowsky

Københavnske Sahra da Silva, har i mere end et årti været en etableret og anerkendt del af den danske musikscene. Her har hun via sine mange live optrædener i mange forskellige konstellationer og sammenhænge, støt og roligt fået opbygget et ry og rygte, som et rendyrket sjælfuldt og blåtonet ’powerhouse’, bestående af ren naturkraft, stærk udstråling og ditto indlevelse og den slags vokal, der får næsten enhver førstegangslytter, til at blive blæst over af benovelse. Kort sagt en teknisk formidabel sangerinde med en fraseringsevne, der ligger et godt stykker over gennemsnittet.   

Hun har optrådt med et utal af danske soul- og blues artister, heriblandt Mike Andersen og Thorbjørn Risager, og opvarmet for den engelske soulsangerinde Joss Stone m.fl.

På det seneste har man også kunne opleve Sahra ulme på den danske jazzscene, blandt andet i Søren Siegumfeldt’s String Swing, Simon Spang-Hanssens Café Central, samt med Kjeld Lauritsen og Per Gade. En af hendes helt store forcer er nemlig, at hun let og ubesværet balancerer sikkert og stilfuldt i krydsfeltet mellem soul, jazz og blues.

Tidligere har hun udgivet en EP og et album med sit daværende projekt Sahra da Silva & the Jagged Sou” og i 2020 kom så soloalbummet #blueswoman, som indeholdt seks egne numre og tre fortolkninger af gamle klassikere – blandt andet ”Bridge over Trouble Water”, som i Sahras sjælsomme version blev til en flot brobyggende ballade, der iøvrigt var indspillet til ære for hendes Mormor Karen-Elise, som døde i 2019. Et smukt punktum på et album, der fik en velfortjent nominering til Danish Music Award Blues 2021.

Albummet var indspillet sammen med gode folk som Alain Apaloo (guitar), Lars Emil Riis (piano/hammondorgel), Matthias Petri (kontrabas) og Andreas Svendsen (trommer) sammen med diverse gæstemusikere, mens  efterproduktion og mix var lavet af Noah Rosanes.

Sahra da Silva er også en del af neo-blues kollektivet “The Cornbread Project”, som i 2019 udgav det ligeledes DMA-nominerede album “Catawampus”, hvor hun er i godt selskab med Troels Jensen, Big Creek Slim, Mud Morganfield og James Harman og ikke mindst hjernerne bag; Peter Nande og Laust “Krudtmejer”Nielsen. Og netop sidstnævnte er hun aktuelt gået i studiet med for forhåbentligt at tage de næste skridt, der skal til for at få udløst det fulde potentiale.

Pressefoto: Sille Bovedt

“Just A Bit Crazy” er første single i samarbejdet med producer og musiker Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen (3x Danish Music Awards vinder med Trainman Blues, The Cornbread Project). Sangen handler om at være på usikker grund, forelsket, glad i låget og en smule tosset. Stilen er soulful R&B med en snert af Americana og lægger op til en groovy svingom i en lun sommernat.

“Just A Bit Crazy” er skrevet og komponeret af Sahra selv og arrangeret, indspillet og produceret af ’Krudtmejer’. Dertil er der leveret horn af trompetist Peter Kehl og Hans Nybo, fra Thorbjørn Risager & The Black Tornado, og koret er sunget af sangerinderne Sara Broberg (The Billy Surfs) og Anna Jessen (kendt bl.a. fra musicalen ’MIDT OM NATTEN’).

Efter at have haft den nye single i øregangen et par uger er det bare at konstatere, at det ærlig talt ikke lyder, som nogle helt skør ide, at fortsætte det samarbejde. Det er så afgjort en single, der giver appetit på mere.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.