VIDEOPREMIERE med FIRS

”Fremtiden tilhører FIRS fra kælder med tvist”

Fotograf: PRESSEFOTO

Lyden af FIRS er ikke en bonus pater billist i indersporet, der  overholder hastighedsreglerne til punkt og prikke. Det er heller ikke lyden af et band, der kun drømmer sige tilbage til 80’erne.

Lyden af FIRS er en befriende punket, potent, pågående, og pokkers proaktiv prikken på skulderen – så man straks vender sig og ser både afspejlingen af 80’ernes koryfæer som Kliche og tidlig TV-2 – og af mere nutidige kollegaer som f.eks. Dør Nr. 13.

Lige før ‘Corona’ blev buzz word number one, udkom deres første EP digitalt – med fire potente numre på små 14 minutter. Kontante og enkle minutter, der fra første lyt fik denne skribent til at håbe på forlænget spilletid.

Bandet består af Mathias Winther Kjeldsen, Søren Stensby, Michael Vitus, og Troels Dankert og præsenterer selv deres musik som dansksproget punkpoesi, der rummer lyden af et støjende futuristisk kraut-univers og et lyrisk mashup af tung Nietzsche og letbenet Star Trek. Ikke en helt tosset beskrivelse!.

Lidt over en halvt år efter debut EP’en er der så nyt i form af en ny version af af nummeret ”Fremtid” – der her er blevet i lavet i en mere rå tilbagelænet og nøgen kælderversion. Og fra kælder til kvist er det helt sikkert og vidst, lyden af en band, der VIL fremtiden – alt til trods. Det er åbenlyst – det er hørbart.

Sammen med Nis Bysted (Choir of Young Believers, Iceage, Bleeder, Chorus Grant, Jacob Bellens m.fl) har de  – mens undergangsstemning og frygt for fremtiden har sneget sig ind hos de fleste af os – arbejdet intenst på nyt materiale, som gerne skulle udmønte sig i en ny EP til november. Men først blev det til en stiliseret live-session i nedbarberet trioformat af sangen “Fremtid”, da de køligt og stille startede deres elektriske forstærkere op, og spillede en af deres mest energiske sange og lod den stå for sig selv i kældervæggenes uendelige rumklang – for at forevige den på både lyd og billede.

Bandet kan opleves live i den kommende tid – første gang den 10. september hvor de gæster Atlas i Århus – med en andet af tidens stærkeste nye musikalske kort – Rigmor.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.