VIDEOPREMIERE MED RASMUS MATTHIESEN

”Første smagsprøve fra kommende album – stiller relevant spørgsmål, og har et godt bud på at finde svar”

Fotograf: PRESSEFOTO

Sangeren og sangskriveren Rasmus Mathiesen er stadig i  20’erne, men har allerede to slidstærke og roste album bag. Det seneste – ”Nye Idealer” fra 2018 udkom – ligesom det kommende ”Sange om frihed” vil gøre det – på vinyl, mens debutalbummet ”Alt godt” alene er udkommet digitalt.

Rasmus Matthiesen er en særdeles glimrende historiefortæller, der har fundet sit eget ’take’ på en sangskrivergren, der tidligere har haft naturtalenter som f.eks. C.V. Jørgensen, Allan Olsen, Peter Sommer og Tue West på sit stamtræ.

”Sange om frihed” udkommer i foråret 2022, og det bliver et album, der grundlæggende kredser om nogle af de steder, begivenheder og personer, som Matthiesen er rundet af – og af vores fælles historie og den tid og politiske virkelighed, vi lever i. Selv er Rasmus Matthiesen blandt andet flyttet fra land til by, fra det jyske og til hovedstaden, og er begyndt at undervise som lærervikar, mens hans selv læser historie på universitetet. Ikke mindst det sidstnævnte har smittet af på sangskrivningen til det kommende album. Det og meget mere – som f.eks. hvorfor han som ung sangskriver ønsker at udgive på vinyl, og hvorfor han har skrevet en regulær protestsang til sit kommende album – kan du læse om i det todelte interview, som vi bringer her på siden de kommende dage.

Første eksempel fra det kommende album kan allerede nu høres i form af singlen ”Jeg Skulle Ha’ Været” – med en tilhørende video version – som vi her har premiere på. Singlen er ude på alle digitale tjenester på fredag den 6. august 2021.

Inspireret af højskolesangbogen og Tage-Skou Hansens roman ’De Nøgne Træer’, forsøger sangen i al sin enkelthed at stille spørgsmålet: ‘Var det lige præcise sådan her, livet skulle blive?’. Og på trods af store forventninger og drømme, kredser sangen om det at være glad og taknemmelig for lige præcis der, hvor sangskriveren befinder sig i livet. Men den handler også om den iboende søgen efter mening med tilværelsen, som helt generelt kendetegner Rasmus Matthiesens sange.

Med omkring sig har Rasmus Matthiesen gode folk som Søren Bigum (Peter Sommer & Tiggerne, Jonah Blacksmith, Mukherjee Development m.fl) på guitar, mandolin og pedal steel, Casper Simonsen (Baby Did A Bad Thing, Ulvetimen m.fl) på trommer, August Korsgaard Feldballe (Red Handed Five) på klaver, og hans gamle ‘makker’ fra hjemstavnen (Gl. Rye) Julius Holst Hvarregaard på bas.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.