Videopremiere og albumvarsling fra Sunbörn

”Klar med første album siden navneskiftet fra The KutiMangoes”

Fotograf: PRESSEFOTO

Under navnet The KutiMangoes har det danske world-orkester i den grad vokset sig til at være et af de mest markante navne på den danske verdensmusikscene.

Deres debutalbum udkom i 2014, og sikrede dem to Danish Music Awards. Siden er det blevet til flere priser, yderligere to fuldfede album, samt hundredvis af livsbekræftende koncerter, der er leveret på et betagende højt internationalt niveau. Det uanset om det har været på Roskilde Festival, til Copenhagen Jazzfestival, i Røgen forsamlingshus, hos Farum Jazzklub, eller på tour rundt i Europa, Asien og Afrika. Alle steder har de blæst publikum omkuld med en sound, der hele tiden er på bevidst gyngende grund, som et levende bevis på et band, der konstant er i og til bevægelse.

Deres glade, imødekommende musik har således vundet bredt gehør, og det er den succes, bandet gerne vil bygge videre på med deres kommende album – og det første i nyt navn. Meget passende har det fået titlen “Sunbörn”, og udkommer den 7. april 2023.

Pressefoto

Navnet betyder solbørn og kommer af bandets glæde for varm solskinsmusik, der bringer glæde til lytteren. Og fuldstændig ligesom The KutiMangoes gjorde, så rimer Sunbörn pudsigt nok på de helt samme nøgleord: varm verdensmusik, joyful jazz, intens instrumentalmusik, fræk funk, humørfyldt hornsektion – sat sammen som a groovy kind of love.

De har allerede udsendt to singler under det nye navn. Først kom debutsinglen ”Dancing In The Dusk”, der pt. ligger i rotation på P8 Jazz, siden fulgte ”Mankind?” (feat.  BassIda og BIGYUKI), og nu udkommer så ”Night Sweats” digitalt den 10. februar, sammen med en officiel video, som vi i dag har – helt eksklusivt – har videopremiere på.

Et straks fængende og lidt anderledes nummer, der igen understreger bandets kærlighed for den form for rytmisk retningssans, der aldrig er ensrettet.

”Som regel er det vores blæsermelodier, der udvikler sig i løbet af sangen, mens groovet er stabilt, men denne gang ville vi vende tingene på hovedet.

Så mens hornriffet stædigt fortsætter, nærmest som et synth-riff i et EDM-nummer, udvikler alt sig omkring det.

Rytmiske forskydninger, polyrytmik og et væld af guitar- og synthesizer-roller tilføjer variation og holder intensiteten, indtil det forløses i et smittende disco-groove.”

– Sunbörn

At mødes gennem musik er et af deres credoer, og med singlen ønsker bandet at få lytteren til at mærke groovet og bevæge sig, uanset om de lytter derhjemme eller ude på dansegulvet.

”Metropolis” er skabt i samarbejde med kunstnere fra hele verden, heriblandt Clap! Clap! (I), Caio Marcio (BR), BIGYUKI (JP), Ida Nielsen/BassIda (DK), DJ Opolopo (S), DJ Francis Mercier (H), og Moderator (G).

Oplev Sunbörn live

For at markere udgivelsen af “Sunbörn” albummet, og for at etablere deres navneskift, tager Sunbörn fra den 17. marts på en turné, der tager afsæt i hjemlandet, men også bringer dem forbi Italien.

17. marts – Streetdome, Haderslev

22. marts – Biella Jazz Club, Biella (Italien)

23. marts – Druso, Ranica (Italien)

25. marts – Social Theater Camogli, Camogli (Italien)

21. april – Spillestedet Vershuset, Næstved

17. maj – RUST, København

19. maj – Dexter, Odense

25. maj – Elværket Åbyhøj, Aarhus

26. maj – Kulturhuset Pavillonen, Grenå

1. juni – Gimle, Roskilde

7. juli –  Halmtorvet 9, København

Se bandet fortælle mere om deres navneskift her:

  • OBS! Artikel redigeret 09.02.23 kl. 17.30 – med tilføjelser til tourplan, og ændring af albumtitel.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.