VIDEOPREMIERE på kommende single fra Projekt Walther

”Country kan ikke fortolkes, country kan kun spilles og synges som den man er”

Fotograf: Maria Fremming

Projekt Walther er et musikalsk duoprojekt skabt af Flemming Walther Andersen og Morten Husted. To rutinerede spillemænd, som på hver deres måde har sat væsentligt aftryk på den danske folk, pop og rockscene igennem mange år.  

Sangeren og sangskriveren Flemming Walther Andersen fra Falster har ikke mindst gjort indtryk og sat spor via utallige LIVE optrædener som solist under navnet Walther. I dette navn er det også er blevet til hele fem album udgivelser i perioden 2015 – 2020, hvor han samtidig også lige fik skabt to ganske opsigtsvækkende og slidstærke album med bandet Sorte Fugle.

Mulitiinstrumentalisten Morten Husted fra Vester Nebel i Kolding kommune er en af landets mest respekterede og benyttede sidemen – og han har spillet i alt fra Skullclub, til Skagarack via Michelle Birkballe Band – og optræder aktuelt med f.eks. Kent Thomsen, Neighbours, BamseMadsen, John Mogensen Jam, Ronnies Rock n Roller Coasters, samt hans egen gruppe Willy’s Trio.

I den lange nedlukningsperiode har de udvekslet nye ideer og sange, og det har foreløbig resultat i de to gode singler. Først ”Fri igen” i 2020 og så senest “Håb”, der blev udgivet som video i slutningen af sidste år, og udsendes digitalt den 01.03.22.  

Den 04.03.22 udkommer så den nyeste single ”Vester Newell” digitalt, og den er der altså allerede nu VIDEOPREMIERE på her:

Videoen er lavet af Tanya Rygaard Jensen fra Fuglehuset Medier. Numrene produceres i Morten Husted’s eget OuthouseStudio, og målet er løbende at præsentere nye sange, der er spillet på amerikansk, sunget på dansk – og konstant og nysgerrigt kredsende omkring countrymusikkens mange grene og genre.

”Vi er begge kæmpe fans af den traditionelle amerikanske country musik og har derfor gennem flere år snakket om hvordan vi kunne bibeholde de elementer der gør den så god i dens hjemland kombineret med dansk lyrik.

Ærligheden til den du er, det du spiller, det du ser og det du tror på er måske den største fællesnævner i countrymusikken og dens oprindelse.

Country kan ikke fortolkes, country kan kun spilles og synges som den man er”

– Walther

På sigt er planen at projektet skal ud og luftes LIVE i takt med at der udsendes flere singler. Walther er samtidig igen aktiv med Sorte Fugle – og de kan opleves LIVE den 25. marts hos Kongebryg i Næstved.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.