VIDEOPREMIERE på ”Wander Child” fra Sophia Nohr

”Stærk sang med vigtigt budskab, har ventet på det rigtige tidspunkt – det er NU”

Fotograf: Pressefoto Marie Rosenberg

Sophia Nohr er en sanger og sangskriver med noget på hjertet. Hun blev for alvor kendt i offentligheden da hun i 2015 deltog i DR´s X-Factor, hvor hendes karakteristiske stemme og åbenhjertelige væremåde gjorde indtryk på mange. Året efter deltog hun i Dansk Melodi Grand Prix med “Blue Horizon”.

Samme år skrev hun sangen ”Wander Child” sammen med sangskriver og producer Jesper Hofmann Lindahl, og hun optrådte endda også live med sangen i svensk radio på P3 Malmø, men videre kom den ikke. Før nu.

For det var først da musikeren og produceren Noah Rosanes (The Billy Surfs, Tamra Rosanes, Nelson Can, Ida Gard, Johan Kolstrup, Jeanett Albeck, Unify Roskilde Festival m.v.) her mange år efter hørte sangen, og gav sit besyv med til at ramme den helt rigtige lyd i mixet, at den for alvor virkede klar til at møde verden for alvor. De to arbejdede også sammen på sidste års smukke og iørefaldende single “Stjerneskær”, der var et særdeles vellykket første bud på hvordan Sophia Nohr lyder på dansk.  

”Wander Child” emmer af nordisk folk/pop med stort inkluderende ’Heja kor’, levende trommerytmer og varme toner fra pedal steel og akustisk guitar, og er en af den slags melodisk fængende sange, som man skal have en ret tykt filter på, for ikke at blive påvirket af allerede ved første lyt.

Pressefoto

Lyden af alkoholens slagsider

Sophia har en særlig lidenskab for unge og musik. Hun arbejder med unge til dagligt og har en stærk passion for at hjælpe unge, der lever med under svære vilkår. Ikke mindst de børn, der lever med alkoholen i hjemmet og de konsekvenser det har. Noget hun selv har haft tæt på livet i sin egen barndom.

Den nye musikvideo til ”Wander Child” sætter netop spot på børn, der vokser op med alkohol i hjemmet, og Sophia har selv produceret musikvideoen. Helt konkret viser den historien om en pige på 8 år, der skal håndtere en hverdag, hvor uforudsigeligheden og frygten hersker, men drømmen om et ubekymret barneliv lever i en kontrastfyldt parallel med farens misbrug. Pigen på 8 år, der spiller hovedrollen, er i øvrigt Sophias egen datter Alma Ziegler Schmidt.

“ Min nye single ‘Wander child’ handler om at vokse op med en forælder, der drikker for meget og være nødsaget til at finde tilflugt i en anden virkelighed – noget jeg selv måtte finde rundt i, med en far der slog ekstra hårdt på klaveret når flasken var tom.

Man lærer at finde måder at navigere i det på, for eksempel ved at tælle flaskerne og sætte diskrete mærker på, så man kan holde øje med hvor meget alkohol der er blevet drukket, og så er det om enten at gemme flasker, hælde dem ud eller gemme sig selv for at gøre det hele lidt mere tåleligt” –

– Sophia Nohr

Netop det at tælle flasker og hælde indholdet ud, ser man hovedpersonen i Sophia Nohrs musikvideo gøre, mens faren i videoen sover. Sophia Nohr har fundet inspiration i sin egen opvækst med alkohol, men også gennem historier fra unge og børn hun har snakket med i sit arbejde som ambassadør for behandlingstilbuddet Ung Revers, som har oplevet det samme.

“Vi skrev sangen med blikket for de børn der ofte overses, fordi de er vanvittig dygtige til at kompensere for det den misbrugende forælder ikke selv er i stand til, og samtidig på ydersiden virke velfungerende, omend lidt stille i det, selvom de indeni kæmper for overlevelse i et miljø hvor flasken styrer slagets gang og barnet utallige gange skal tage voksenopgaver på sine egne skuldre.”

– Sophia Nohr

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.