VIDEOPREMIERE “Painful and Powerful”

"The Billy Surfs hylder sangerindes afdøde mand i ny smuk og meningsfuld musikvideo"

Fotograf: PRESSEFOTO

Nogle sange er langt fra oplagte eller enkle at skrive – til gengæld ender de ofte som nogle af de stærkeste. ”Painful and Powerful” er et af disse eksempler. Man fornemmer det nærmest på titlen. Det ikke en af dem man bare lige surfer forbi i farten. Den gør ondt. Men den gør godt, fordi den prøver at skabe noget meningsfuldt i en meningsløs situation.

Baggrunden for sangen er nemlig en af de triste og barske. Sangen er en hyldest til Bjørn Jonsson, der i august sidste år døde efter halvandet års kamp i august sidste år. Han dannede par med bandets sangerinde Sara Broberg Jonsson. Sammen har de en pige på 2 år og han har en søn fra et tidligere ægteskab.

Björn Jönsson blev blot 44 år og var professionel musiker, trommeslager, uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og har igennem sin karriere arbejdet med artister som: Østkyst Hustlers, Sanne Salomonsen, Søs Fenger, Rugsted Kreutzfeldt,  og teaterforestillinger som blandt andet Nikolaj Cederholms  “Come Together” og “Mozart”.

Da The Billy Surfs mødtes for første gang efter begravelsen, besluttede de at skrive en sang om Saras Broberg Jonsson´s livssituation. Det blev til sangen “Painful and Powerful”. Sangen handler om det stærke i at kunne og skulle komme videre efter en eksistentiel livskrise, erfaringen af den styrke man kan og skal finde i sig selv, når man står i sit mørkeste mørke. Dualismen i at være stærk på trods af at man aldrig har følt sig svagere.

Teksten til “Painful and Powerful” er skrevet af Noah Rosanes som aftenen efter musikken var skrevet og indspillet, fik et brev med Sara´s dybeste tanker om tiden inden og efter begravelsen, de tanker blev forvandlet til den færdige tekst. Linjerne som “Now my friends and my family protect me like an army” har også inspireret til videoen hvor Bjørns venner og familie blev inviteret til at medvirke. Det er blevet til en stærk video som samtidig blev en healende oplevelse for alle der medvirkede.

Nummeret er hentet fra deres debutalbum ”Speak Up”, som også har været anmeldt her på siden.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.