VIDEOPREMIERE – Sofia Hedia – ”Jeg er Done” (live session)

”Sofia Hedia viser igen mod, hjerte, og en lyrisk og melodisk skarphed”

Fotograf: Pressefoto Daniel Buchwald

Tilbage i 2013 udsendte Sofia Hedia sit debutalbum “De elskende”, der blandt andet indeholdt en smuk duet Hudløs med Jonas Petersen fra Hymns From Nineveh.

Et nummer, der også var at finde på hendes første udgivelse – EP’en af samme navn fra året før. På den EP fandt man også nummeret 40 år. Et af den slags, der i mine ører står mindst lige så stærkt i dag med en underspillet storslåethed i både tekst og musik. En lille henglemt folkpop perle, om nogle skulle spørge undertegnede. Tjek den ud!

”Gå gå gå, jeg vil gå gå i ørkenens sand i 40 år –

op op vil jeg se op mod himlen og floder af regn vil falde.

Endnu mere visdom, endnu mere smerte.

For alt under himlen, er der en tid”

Ovenstående er tekstuddrag fra 40 år , som her anno 2022, viser sig måske endnu mere sande og forudseende, end de sikkert var tænkt.

Der skulle gå seks år før Sofia Hedia udsendte sit andet album – skilsmissepladen – ”Drømmespind”. Et album, der igen var opbygget via en ganske klassisk singer/songwirter tradition tilsat elektronisk og rytmisk drive, med godt popøre og drømmesind, som tro følgesvend – ikke helt ulig Marie Key.

Modet til at tage kontrollen

Sofia Hedia udgav i efteråret 21, så den første single i en række af nye udspil. Den gribende sang til datteren, Stenbrud, og derefter Sygt Forelsket, en sang om at finde modet til at åbne sig for kærligheden igen.

Sange der for alvor afspejlede en modnet og modig sanger og sangskriver, der tør at inddrage alt det menneskelige og umenneskelige, som tilværelsen kan byde en. Kort sagt fornemmer man i tekst og musik at Sofia Hedia med snilde bruger både den visdom og den smerte hun har samlet op over de seneste godt 10 år – og måske i en fortsat erkendelse af … for alt under himlen er der en tid.

“Alt for længe har jeg ventet på at blive accepteret med hele mig, og alt for meget har jeg prøvet at tilpasse mig. Både privat og i musikken. Jeg glemte mig selv. Det skal være slut nu.

Jeg har selv taget kontrol over mine udgivelser. Og ja, jeg skriver om at være enlig forælder, om at være forelsket, om de svære ting i livet, om at sige farvel til usunde relationer og livsmønstre og om at være jublende glad. Kort sagt, fra om livet som 37- årig kvinde.”

– Sofia Hedia

Nu er den tredje single udsendt; Jeg er Done. En stemningsfuld pop-sang om at finde modet til at sige endegyldigt farvel til en, man har elsket.

Da der landede et brev i februar forrige år hos Sofia, blev hun nemlig igen indhentet af en fortid, der insisterede på en plads i nutiden. Efter et halvt års grublen over svaret satte hun sig ned for at skrive. Svaret kom aldrig afsted, men det blev til en sang, der nu står som et stærkt udsagn om at sige fra, når relationer er så usunde, at man mister sit eget fodfæste i dem.

Med sin klare, intense vokal males historien lysende skarpt op i Jeg er Done, og frigiver både power og hjerteblod, i et nummer, der er råt optaget på et stueklaver og så dejligt enkelt produceret, at man automatisk ‘bare’ gribes af den både melodiske og lyriske fortælling.

Tak for det brev du sendte mig i februar

og undskyld der gik lang tid før du fik svar

har ik’ glemt dig, selvom det september

– fra “Jeg Er Done”

Videoen til singlen er en livesession optaget med fuldt band i en grusgrav. En kulisse, der afspejler både det smukke, dramatiske og rå, der bor i Sofia Hedias sange.

Har du lyst til at opleve det live, så er næste mulighed den 16. juni på Frederiksberg.

De nye sange er i øvrigt skabt i samarbejde med producer og trommeslager Birk Nevel (Shaka Loveless, John Grant, The Mountains, Sylvester Larsen, Isam B, Erann DD, Mads Langer & Tim Christensen, Marie Rosenberg, Jonas Rendbo, , Bon Homme & Lydmor oma.)

Skulle du sidde med en fornemmelse af for nylig at være stødt på navnet Sofia Hedia i en anden sammenhæng, så kan det være, hvis du har været inde og se teaterforestillingen om C.V JørgensenAveny-T, hvor hun medvirkede på sang, guitar, mm.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.