VIDEOPREMIERE til den lyse morgen med OS TO

"Tredje single fra det kommende album gæstes af bl.a. Guldimund, og Hymns from Nineveh”

Fotograf: PRESSEFOTO

Der var engang en duo der kaldte sig Eugenia. Bag navnet gemte sig musikerparret Johan Ask Pape og Camilla Pape. De udgav i 2018 EP’en ”Vildt+Sødt”, der var alternativ pop, med masser af alternative, filmiske og legende lag. EP’en blev ganske godt modtaget af både presse og publikum. Men siden har de valgt at skifte lidt musikalsk retning, og den nye mere poppede og tilgængelige sangskrivning bliver derfor nu præsenteret under navnet OS TO.

Under det navn har de allerede udsendt to singler. Først kom ”De smukke unge” – der som titlen antyder er et nyt bud på en hyldest til de unge – med en kærlig reference til Kim Larsens 32 år gamle ”De Smukke Unge Mennesker”. Siden da kom den intense og skrøbelige anden single ”Mellem seng og bord og dør”, og nu skruer de så op for det mere udtryksfulde igen med singlen ”Lyse morgen”, som vi nedenfor har VIDEOPREMIERE på.

Det er tale om en stemningsmættet tusmørkesang, der rummer en rolig og country-poppet lyd, der blandt andet er understøttet af den gode Moogie Johnson på pedalsteel. Sangen handler om en af de der aftener i byen, hvor man fester til den lyse morgen og måske undervejs mister sin retning fuldstændig. Fra Camillas rene vokalintro over store korharmonier bliver vi taget igennem en ikke helt gnidningsfri nat i København. Med på kor er bl.a. Hymns from Nineveh, Guldimund og Skt. Annæ Gymnasium pigekor.

“Lyse Morgen handler om det moment, hvor morgenlyset vækker én et ukendt sted med blackout efter en lidt for god aften i byen. Lyset blænder i øjnene og hovedet arbejder på højtryk for stykke et handlingsforløb sammen. Sangen blev til kort efter, at jeg en aften blev så fuld, at jeg blev virkelig uvenner med en af mine bedste venner. Aftenen endte med at jeg fik den idé at skyde genvej hjem fra Nørrebro tværs over Sortedamssøen Jeg vågnede op i en fremmed stue, drivvåd op til navlen og måtte ringe til min ven og rede trådene ud. Venskabet blev heldigvis reddet og hun gik ovenikøbet med til at synge på sangen til sidst – og det gjorde hun så smukt, at vi skruede ekstra op for hende”

– Johan Ask Pape

Singlerne er alle hentet fra albummet ”Verdens Ende”, som udkommer næste år.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.