VILD MED DANSK – og ”late bloomers”

”Nille Nyc leverer nyt bevis med ”Vision” – det er aldrig for sent”

Fotograf: PRESSEFOTO

Forfatteren Johannes Møllehave sagde engang, at der findes to sætninger, der kan ødelægge livet: ”Det er for tidligt”, og ”det er for sent”. Kloge ord, for øjeblikket er vel – på tværs af alder – mest af alt til for alle dem, der lever lige nu!

Musikkens verden er overordnet, og ikke mindst kommercielt set, præget af en markant fokus på ungdommen – både hvad angår aktører og virkemidler. Anerkender man den præmis går man glip af meget – både menneskeligt og musikalsk.  Så ville man f.eks. næppe have opdaget den nye single ”Vision” fra Nille Nyc, der udkommer digitalt i dag. Bag kunstnernavnet finder man Pernille Nyc-Jensen, som er en sanger og sangskriver, der først sprang ud som popartist som 38-årig.

Selv har Pernille altid drømt om en musikkarriere, men valgte den sikre vej som ingeniør fremfor en karriere som musiker. For tre år siden, samlede hun dog mod til sig og sprang ud som artisten Nille Nyc. Sidenhen er det blevet til en stribe singler – og en digital EP sidste år, hvor hun også udgav den skønne og dejligt alternative julesang ”Wiser”. Senest har hun tidligere i år udsendt den ganske iørefaldende og catchy single ”About You”.

Den nye single ”Vision” er en åben og ærlig kommentar til kassetænkningen. Hun synger uden omsvøb direkte til dem, som ser kvinders alder, som en begrænsning for at følge drømmene i livet.

“I løbet af mine tre år som aktiv artist, har jeg mødt mennesker, som har stillet sig kritiske overfor mit ønske om at indtage min plads på popscenen, grundet min alder, køn og baggrund. Jeg har virkelig svært ved at underordne mig andre menneskers begrænsende tænkning. Med ‘Vision’ vil jeg gerne vise andre, at de skal følge deres drømme og udleve deres passion uanset hvornår i livet, den banker på.”

– NILLE NYC

Således lyder budskabet fra den nu  41-årige popartist, der med sin baggrund som civilingeniør i tunge mandsdominerede fag, ikke lader sig kue af statistikker og den kassetænkning, hun har oplevet fra venner, familie og kollegaer.

“Vi lever længere end bare for 20 år siden, så hvorfor skal vi nøjes med at finde vores vej i 20’erne? Samtidig hører jeg om mange 18-årige, der bliver stressede over ikke at vide, hvad de skal bruge deres liv på. Jeg vil gerne inspirere dem til at turde at flytte sig, for man kan altid ændre retning“, uddyber Nille, der har fundet et fællesskab med et spændende hold af andre såkaldte “late bloomers”, der optræder i den inspirerende musikvideo til sangen.

Musikvideoen er med andre ord en hyldest til alle dem, der tør at skifte retning sent i livet, og centrerer sig omkring den 42-årige balletdanserinde Kirstine, der genoptog den dans, hun ikke havde udøvet, siden hun gik på Den Kongelige Balletskole som barn og Sascha, der fik sit motorcykelkørekort som 41-årig efter at have frygtet motorcykler hele sit liv.

Lad mig blot herfra konstatere, at Nille Nyc med denne sang og video nok engang beviser, at den gode Johannes Møllehave havde så evig ret i sin påstand.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.