VILD MED DANSK – og nye chancer

”Juncker er taknemmelig og chanceskabende på ny single – SE VIDEOPREMIERE”

Fotograf: PRESSEFOTO

Juncker er ude med singlen “Mintgrøn Sommerfugl” i dag den 15. oktober. Det er sidste single inden hans nye opsamlingsalbum “LÆNGERE NEDE AD VEJEN”, der udkommer den 29 oktober via Target Group. Et album der gør status over 25 års karriere, hvor det blevet til hits som ”Havana”, ”Mogens og Karen” – og senest det nye “Evigheden Mellem Os”, som er skrevet sammen med en af tidens varmeste hitsmede Andreas Odbjerg. Albummet indeholder heldigvis også guldkorn fra hans tid i de band han var med i inden solokarrieren tog over – Bloom og Junior.

”Alt for mange ting fes ud i sandet i 2020. Koncerter blev aflyst, og jeg selv var dødssyg med corona i månedsvis, hvor jeg lå og drømte om mintgrønne sommerfugle på hospitalet. Og ikke mindst blev mit 25-års jubilæum sparket til hjørne, som vi ellers skulle have fejret med gendannelse af og koncerter med mine gamle bands Bloom og Junior.
 
Siden min altid nærværende drillepind af et bandmedlem Hr. Larsen for et par år siden spurgte: “Skal du ikke snart lave et Greatest hits-album”? Og efterfølgende tilføjede, mens resten af bandet skreg af grin, at udgivelsen således let kunne være på en 7″-single, altså med 1 sang på hver side, dvs. ”Mogens & Karen” og ”Havana”, har jeg været bevidst om, at de to sange nok altid vil være fanebærere og svære at vælte af pinden. 
 
Men alligevel giver det god mening at gøre status, da jeg nu har skrevet sange på dansk i 25 år siden 1995 – og måske også har været med til at holde liv i netop den dansksprogede sang, som var ved at uddø i 90´erne.”

Christian junkcer

Men foreløbig er der en helt ny single ud – nummeret ”Mintgrøn Sommerfugl” – som endelig lod sig skrive færdig efter at have i skuffen i næsten 20 år. Et nummer der viser, at Junckers veje i livet stadig er åbne, at der er flere chancer at tage, give og gribe, også når han gør det som farverig falsetsanger.     

Christian Juncker udtaler om nummeret:

”Der er mange sange i skuffen, jeg aldrig bliver færdig med, fordi jeg ikke kan finde de rette ord eller på anden måde få skidtet helt på plads. Melodien og idéen til denne sang har jeg haft liggende i næsten 20 år, faktisk siden Juniors andet album, som aldrig blev færdiggjort.

 Først nu er teksten faldet på plads. En sang, der peger frem mod mit næste album og ind mod drømmen om at gøre det umulige: Hvis man da bare en gang for alle kunne give det mest dyrebare til sin elskede og på menneskehedens vegne få en chance til og starte forfra og få visket tavlen ren og ikke skulle lappe på sine fejltrin.

Desværre er det tit sådan, at det man er mest afhængig af, at den man elsker, tugter man, ja, det kan være planeten, som man drukner i bilos og plastic eller sin udkårne, som man driver til vanvid.

Og tanken om at få ”en chance til” har selvfølgelig også fyldt meget i mig, siden jeg lå på sygehuset dødssyg, og tryglede mig selv om at gøre alt bedre, hvis jeg blev rask, fordi taknemmeligheden over livet og kærligheden med ét blev så stærk og omsluttende”.

Juncker med band er lige nu på landevejen – se tour plan nedenfor:

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.