VILD MED DANSK – også det bittersøde

”Superscum, School of X, Jomi, Vingaard, Jungleugle, og Mø er ugens video cocktail”

Fotograf: PRESSEFOTO

For nylig havde vi et større interview med bandet Superscum, der ikke lagde skjul på, at de fem nuværende medlemmer sprudler af tro på fremtiden, og det fællesskab, som de bygger videre på med forskellige musikalske virkemidler.

Så om du vil kalde dem dark-folk, pop-rock eller noget tredje er sådan set underordnet. De sætter primært pris på at kunne levere den gode historie i lige den musikalske indpakning, der passer til det enkelte nummer – og selvfølgelig til den helhed, som et album skal værre. Som forløber for det kommende debutalbum udsendte de for nylig bandets tredje EP ”Orbit” med fire numre – herunder nummeret ”Bittersweet”.

Sangen handler om de komplicerede og til tider modstridende følelser, der kan være i et kærlighedsforhold eller en fascination af et andet menneske. Den handler om at overgive sig til sine følelsers vold, og acceptere noget, som måske ikke er logisk eller fornuftigt. Den handler om at længes efter en helt særlig forbindelse til et andet menneske, være det fortid, nutid eller endnu uforløst potentiel fremtid. Det er en sang om at vælge at satse på ‘alt eller intet’, velvidende at det måske ender med det sidstnævnte.

Også School of X evner i den grad i hans sange at sætte følelser på spil i et melodisk og søgende musikalsk univers. Singlen ”New Friend” fra det nye stærke og ulmende album ”Dancing Through The Void” – er vel nok et af de absolut smukkeste eksempler.

Også karakterfulde JOMI tager fat om følelsernes vold på det nye modige og modne album ”Lyst”, der emmer af – ja, lyst – til at søge nye – og givende – svar på nogle af livets basale og simple, og alligevel så svære spørgsmål. Ikke mindst på et af albummet ’hovedstole” – sangen ”JaNejMåske” – der er noget så usædvanligt som en vaskeægte samtykkesang. Vel nok den første af sin slags. Den har fået en sanselig og smuk video, der ganske effektivt understøtter sangens vigtige og enkle budskab.

Og forstår man ikke det budskab, så ender det ofte i en ”Tragedy of love” eller det der er værre. Det emne sætter en af de nye spændende unge country-roots stemmer Vingaard levende ord på i sangen med netop den titel.   

Om vi alle bliver klogere af at høre god musik – men gode budskaber – kan vi jo kun håbe på – og ellers så må vi jo bare danse stille videre imens til nogle af de mest cool og drivende dovne beats jeg længe har hørt. Bag det nye projekt Jungleugle står MØ’s guitarist Mikkel Baltser Dørig, og han har her Jacob Bellens med, hvilket jo reelt er et kvalitetsstempel i sig selv.

Det bliver spændende at følge hvordan Jungleugle følger op på sådan tre minutters dejlig dulmende dansabel drømmerejse.

spiller i øvrigt i aften i DEN GRÅ HALChristiania, og hendes nyeste singler giver i høj grad forventning om at du her kan opleve en artist, der på ingen måde har toppet endnu. Hun fodrer stadig verden med varme danske pop-korn med kant og kreativ kurs mod det uventede ! En ‘eksportvare’ der er grund til at være stolt af.

Så med disse ord og slutningen på denne ‘six-pack of love’ i alle afskygninger ønsker vi herfra GOD WEEKEND – må der være nok af KINDNESS til alle!    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.