VILD MED Dansk – også når det svajer i nye retninger

”VIDEO PREMIERE på ny single fra Rebekka Thornbech"

Fotograf: Mads Kornum

Da Rebekka Thornbech i starten af 2019 udsendte albummet ”A Year in a Life” kvitterede vi med 4½ ’SIDE 33 skiver’ under overskriften “Velkommen til toppen af country poppen”. Siden dengang er der sket så meget – i og omkring Rebekka Thornbech. Hun er blandt andet blevet signet af Target Records, der i dag præsenterer Rebekka Thornbech’s nye single ”Sway”.

På den høres det hurtigt, at Rebekka Thornbech har taget nye valg, og har flyttet sig lidt væk fra country poppen. Jeg har altid holdt meget af Rebekka Thornbech‘s musikalske udtryk, og med hendes nye lyd bliver den kærlighed bestemt ikke mindre. For udgangspunktet er alligevel helt det samme – en god sang, en god vokal og et godt arrangement.  

Target præsenterer singlen således:

”Sway er første singleudspil til det kommende album, og kombinerer den klassiske lyd af folk-instrumenter som guitar, mandolin, slide-guitar og med mere moderne elementer i form af synth, rum-effekter og en klassisk pop-rock feeling i stil med Lana Del Rey og The Cardigans.

Flotte ord – og store sammenligninger, som for mig reelt ikke er så afgørende i forhold til bedømmelsen. For mig er det afgørende nemlig at Rebekka Thornbeck her kommer med en sang – skrevet sammen med søsteren Emma  Sommer (The Consolation) og sangskriveren Kristian Martinsen – der mærkes personlig, og leveret direkte fra hjertet – og samtidig fremført med en vokal, der pludselig har en endnu større modenhed og international klang over sig . Når den så samtidig pakkes ind i et mere moderne og svævende pop/rock univers, så er det bare at konstatere – selv inden at have set videoen – at Rebekka Thornbech så langt fra er ude på dybt vand her! Hun bliver med garanti van(d)vittig spændende at følge fremover.

Nummeret er iøvrigt produceret af Kasper Ejlerskov, som det skarpe øre vil kende fra det album aktuelle band The Grenadines. Et band der i den grad også evner den iørefaldende pop/rock, hvilket du kan læsere nærmere om i en kommende anmeldelse her på siden.     

Rebekka Thornbech udtaler selv om sin nye single:  

“Sway er følelsen af at flyde i et køligt hav under drømmende, lyserøde skyer i den lune sommeraften, fuld af bittersøde minder om et forlist forhold, hvor tavshed dræbte kærligheden. Det er historien om de modstridende følelser af uendeligt potentiale, frihed og forløsning i sammenhæng med melankoli og svigt som man kan opleve, når noget man troede var for evigt slutter brat.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.