”Aktuelle nye danske videoer er værd at bruge tid på”

Fotograf: PRESSEFOTO

Efterårssæsonen er altid tæt besat i forhold til album udgivelser. Det betyder også at strømmen af appetitvækkende singler stiger.  En del af dem får en billedside med sig i form af en video. Vi har her plukket et firkløver med nogle af de sange og videoer, der virkelig begejstrer SIDE 33 mest lige nu og her.  

I dag den 10. september er B-siden ude med deres første single fra deres kommende tredje album ”Vingeslag” – der udkommer 2. oktober – og her præsenteres ved en releasekoncert i Guldaldersalen i hjembyen Roskilde. Og netop domkirkebyen er på den aktuelle folk/pop single “Hvor Mit Hjerte Bor” genstand for en kærlig hyldest – i en sang der også hylder både folkelighed og kærlighed.

Det afspejler videoen ganske fint. En video der har været igennem en lang proces, hvor bandet fik helt almindelige Roskildensere til at sende deres egne optagelser under corona nedlukningen.

På singlen medvirker endvidere et andet lokalt band – Smutsten – ligesom bandet for første gang har medtaget trommer i deres ellers helt akustiske udtryk.

I dag er der også kommet nyt fra Morten Christensen, der tidligere i år udsendt det glimrende pop-/rockalbum ”Hvor alting begynder”. En overvejende begejstret anmeldelse kan du finde her på siden. Nu han allerede klar med en ny single, som er en forsmag på en kommende EP. Denne gang skabt i samarbejde med selveste Nikolaj Nørlund som producer – og stadig med hans velspillende ”Band Uden navn”.

”Jackie” er stærk historie og er mere iørefaldende og ’happy-go-lucky” end hidtil hørt fra Morten Christensen. Videoen er en levende skildring af de skæbnefortællinger som persongalleriet i sangens tekst indeholder.

I januar udsendte duoen Januar deres debut EP med kystbane-folk af den slags, der gjorde indtryk både hvad angår tekst og muligt. Et vist åndeligt slægtskab med Allan Olsen kunne anes, selvom der kan synes så langt fra Nordsjælland og til Nordjylland.

Siden den EP har de udsendt endnu en stærk sang som single – ”Brændenældebusk” og nu kommer så endnu en ny single ”Rødder”. En let slæbende – men let iørefaldende historiefortællende sang, der handler om at vi ikke skal glemme hvor vi kommer fra. Samtidigt tager den en finurligt livtag med ordsproget “Nu vokser træerne jo ikke ind i himlen”.

Også indie-pop bandet Rigmor er klar med en ny single ”Det er lige meget”. Det er det nu bestemt ellers ikke når Rigmor udsender nyt. Bandet er klar til en større tur sammen med Gurli Octavia, og de viser med den nye single, at de hele tiden bygger på .

Singlen er en forløber for gruppen kommende debutalbum, der følger op på den meget roste debut EP fra 2020. Deres musik er især blevet rost for de poetiske tekster og de maleriske, stemningsfulde lydbilleder, der trækker på inspiration fra Michael Strunge.

‘Det er lige meget’ præsenterer lytteren for et mere rytmisk lydunivers, der har flere lag og er lidt mindre teksttungt. Trommemaskine og synthesizer bidrager til lydbilledet, der stadig består af tung bas, melankolsk guitar, melodiske trommer og en glasklar vokal i front.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.