Vild med kugledans og Club blues

”Utæmmet vildskap fra Odin + Bjørn Berge”

Fotograf: PRESSEFOTO

I dag udkom digitalt den sprøde og dansable single ”Bullet Dance” fra Odin x Bjørn Berge – hentet fra det kommende debutalbum ‘Hoohahs and Cat Calls’. Der er tale om en ny eksperimentel og kreativ duo bestående af de anerkendte norske musikere, Odin Staveland og Bjørn Berge.

Begge har de album bag sig i eget navn, og så har de også en fælles fortid i det prisvindende norske folkrock band Vamp, hvis stiftende medlem er Odin’s far Øyvind Staveland.  

Duoen har til formål på finurlig vis at udfordre og dekonstruerer en til tider gammeldags og fastlåst blues genre. Resultatet kalder de selv club-blues.

Til ”Bullet Dance” har Odin skabt en helt særlig norsk kugledans for at dele budskabet om, at dans er for fedt og en lise for sjælen. Videobidder med forskellige eksempler på Odins kugledanse-moves er allerede ude på TikTok og indgår også i billedsiden til den herlige musikvideo, der giver alle mulighed for at lære de seje og sjove ’Bullet Dance-moves’.

“Bullet Dance” er en bittersød sang, der leger med fornuft vs. følelse, maskulinitet vs. feminitet, sarkasme og dominans. Og man fristes til at tænke, om Odin og Bjørn Berge er blevet enige om, at deres eksperiment og musikalske møde også byder på et oprør mod krænkelsestyranniet?

Odin og Bjørn Berge har siden begyndelsen af deres samarbejde været enige om at lade musikken gro via et sæt dogmer. Den første regel er, at der ikke er nogen, og at det handler om at lægge de musikalske forudindtagetheder på hylden og bruge alle sanser.

Sammen har de to særegne kunstneriske norske sjæle skabt en musikalsk smeltedigel præget af lige dele melodisk melankoli, tempo, eufori og kant. Bjørn Berges sprøde bluesguitar og hans dybe maskuline røst blendes sammen med Odins lysere vokal og samles i et catchy og tempofyldt elektronisk popunivers, der gør, at ’Bullet Dance’ nærmest virker hypnotiserende og vokser ved hver gennemlytning.

Samarbejdet skaber ikke kun stilmæssigt nye veje, men bygger også bro mellem to generationer. Bjørn Berge (1968) anses som en Norges bedste bluesguitarister og Odin (1985) er et musikalsk multitalent, der repræsenterer lyden af i dag.

Bluesmanden Bjørn Berge er i øvrigt aktuelt på en mindre danmarksturne i eget navn.  I dag den 22 februar 2023 spiller han på Dexter i Odense, dagen efter er han forbi Walthers Musikcafe i Skanderborg, den 24. februar er han på Mojo Bluesbar i København og lørdag den 25. februar slutter han af på Gullanden i Roskilde. Bjørn Berge, der debuterede i eget navn tilbage i 1999 , udsendte sit seneste album “Heavy Gauge” i 2021.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.