VILD MED MUSIKVIDEO – SIDE 12

"I.JOSHA – 'MESSED UP' - intet er så skidt, at det ikke kan ende som et sommerhit!"

Fotograf: PRESSEFOTO

”Måske husker du mig som den fyr fra White Dominos, der synger høje toner. Forvent den samme stemme, men en fuldstændig genreændring” – sådan stod der på Facebook siden for I. JOSHA i starten af april.

Bag det kunstnernavn gemmer sig musikeren, sangeren og sangskriveren Jonas Sharpe fra Århus. Tidligere var han som omtalt i front for det glimrende rockband White Dominos, der også talte Daniel Bundgaard Potts, der i dag er guitarist i Go Go Berlin.  

White Dominos udgav tre EP’er, der pegede i mange forskellige retninger. Nok også for mange. De lukkede ned, mens de endnu var et stykke fra toppen, men efterlod bestemt flere minderige sange, der ikke fortjener at havne i glemmebogen. Tjek f.eks. titelnummeret fra deres sidste EP – ”Dying For A Change”.

FOTO: John-Son

Og ændringerne er der kommet – men heldigvis med Jonas Sharpe i spillevende udgave. Stemmen er ganske rigtigt den samme, men musikalsk er vi rykket ind i en helt anden boldgade. Der hvor vi måske også møder navne som Jason Mraz og Tim Schou.  Det helt beviste og målrettede arbejde med at finde en ny musikalsk identitet har båret frugt.

”Messed Up” er netop udkommet, og er altså første single under I. Josha navnet. En navn der er en både enkel og ganske praktisk forklaring på. Til SIde 33 forklarer Jonas – “Mit navn er jo Jonas Sharpe, så det virkede godt først at kalde mig JOSHA, men da jeg oplevede problemer med udgivelse fordi andre artister også hed JOSHA, så måtte jeg i tænkeboksen igen. Efter en masse brainstorm faldt beslutningen på I.JOSHA fordi det 1) lød godt og 2) var helt unikt (ingen konkurrence om kunstnernavnet). I’et udtales som et “i” udtales på engelsk.”

Det velklingende navn må siges at passe perfekt til “Messed up”, der også bare grundlæggende lyder godt. En af den slags små enkle sange, som man måske synes at have hørt før, og så alligevel ikke. En sang, der simpelthen bider sig fast, fordi kvaliteten hele vejen rundt holder.

Jonas Sharpe arbejder også som producer i eget lydstudie, og man fornemmer at han mestrer de små virkemidler, der kan levere de afgørende forskelle for hvad øret rammes af.   “Messed Up” har et ganske moderne pop-udtryk, akustisk guitar drevet med et helt enkelt beat, og en vokal, der fænger helt fremme i lydbilledet, og støttes af lidt lækkert korarbejde.  

Sangen er en forholdsvis klassisk kærlighedshistorie, om en ikke-gengældt forelskelse. Et emne, de fleste nok kan forholde sig til. Kort og godt en sang, det er let at blive forelsket i, og som indeholder alle elementer til at kunne blive en af de sange, som bliver en del af manges soundtrack til sommeren 2022. Blød, sød, lækker og lige til at synge med på. Det ikke altid man behøver så meget mere!  

Men hvad kan vi så forvente mere fra I. Josha? Også det sætter han lidt ord på til SIDE 33

“Der er flere sange på vej, som jeg arbejder på i mit lydstudie. Jeg har ikke foreløbig planer om at udgive et album, da jeg for tiden er ret glad for single-formatet, men det er selvfølgelig en drøm for mig at kunne sætte flueben ved en albumudgivelse. Jeg ved bare ikke pt., hvornår det bliver.

Forhåbentlig kan jeg også komme ud og spille live før eller siden, men har ikke noget i kalenderen lige nu.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.