VILD MED MUSIKVIDEO – side 3

”Line Kruse – 'Wings' - fra nyt album med internationalt snit”

Fotograf: PRESSEFOTO Lis Kasper

Den 22. april udsendte Line Kruse albummet ”Bånd” via det franske selskab Continuo Musique, og på lørdag den 14. maj kl. 20 er der så releasekoncert i Musikhuset København, Vesterbrogade 59.

Er man på de egne, og holder man af en musikalsk hyldest, der formår at binde os sammen, så hermed en varm anbefaling til at kigge forbi.

På dette sjette album i eget navn, forener den i Paris bosiddende og klassisk uddannede violinist Line Kruse sin baggrund med jazz, klassisk og latinamerikansk musik, med en mere nordisk inspireret tone.

Bag sig har hun verdensomspændende turnéer som soloviolinist med elektro-tango-gruppen Gotan Projekt, samt pladeindspilninger og koncerter med f.eks. Youn Sun Nah, Orlando ”Maraca” Valle og Céline Dion. Denne bredside af erfaring skinner igennem på et udtryksfuldt og mangfoldigt album, der nok er tættest på bigband jazzen, men på ingen måde ’blot’ kan kategoriseres som sådan. Det er tværtimod musik, der bobler af smagen for kontraster, for musik, der altid er i bevægelse, og fuld af fornemmelser.

Albummet rummer primært nye kompositioner, men du får også et par af Carl Nielsens numre, arrangeret i en akustisk folk-tone og et Burt Bacharach nummer; That’s what friends are for.  

Hendes musikalske legekammerater på albummet udgøres af det franske strygerensemble Bow Lines, og  en dansk all-star septet – i form af  Jesper Riis (trumpet, flugelhorn), Frederick Menzies (tenorsax, klarinet), Steen Nikolaj Hansen (trombone), Peter Rosendal (piano, Fender Rhodes), Kaspar Vadsholt (double bass)og Jonas Johansen (trommer).

Numrene er primært instrumentale, men på to numre er der en gæstevokalist med – og det er sandelig ikke hvem som helst. Der er tale om henholdsvis islandske Helgi Jonsson og Cæcilie Norby. Ingen stjæler dog billedet. Det er nemlig mest af alt samspillet, båndene musikerne imellem, der imponerer, og som bare får det til at swinge uanset tempo og retning.

Der er hørbart noget på spil, og det levendegør musikken og arrangementerne i toner, rytmer, frekvenser, stemninger og dynamik. Der bygges på, der bindes nye bånd.

Er det ikke det vi har brug for i tider som disse?

”Jeg har kaldt albummet for bånd fordi det giver så meget mening lige nu. En hyldest til alt det der binder os sammen, til vores oprindelseslande og adoptionslande, til vores kulturer som gensidigt beriges af vores møder og sammentræf”

Line Kruse

Albummet er i øvrigt indspillet af Thomas Vang i The Village (København) og af Ludovic Joyeux, Louis Mespoulet i La Seine Musicale (Paris), og som forventeligt fra de kanter har det resulteret i en produktion, der er noget så mesterlig eller skal vi bare kalde den; magnifique!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.