VILD MED MUSIKVIDEO – SIDE 5

”SABOTØR – ’RO PÅ, DANMARK’ fra kommende debutalbum”

Fotograf: PRESSEFOTO

Der udkommer så meget. Men dansksproget stoner-rock lander der nu langt fra hver dag på ens snoede lyttevej.

Derfor er det både befriende og berigende at lægge øregange til de første to singler fra Sabotør. Singler der klart afspejler et band, der ikke ligner eller lyder som ret mange andre på den aktuelle danske musikscene. Og tak for det.

Sabotør præsenterer sig som et trehovedet fuzzmonster fra Aarhus’ endeløse forstæder, og de har erklæret krig mod perfekthedskulturen. De har noget på hjerte, de er på en mission for at underminere pænheden og de blanke overfladers diktatur.

Sabotør består af; Jakob R. Kappel – Guitar, Lap Steel & Vokal, Kári Birk Wellsandt – Trestemmig Fuzz-bas, Mads Brander Fjeldvig – Trommer, Kor

Tidligere kaldte de sig Pudsige Herrer, og har under det navn udsendt to EP’er. Et band, der især LIVE havde en energi langt ud over sædvanlige, hvilket jeg begejstret ved selvsyn oplevede på Himmelstorm Festival i 2019.

Foto: Mads Kornum

Men ambitionerne er vokset ud af det pudsige navn, og derfor kan man nu se frem til at de som Sabotør den 10. juni udsender deres debutalbum. I den forbindelse har trioen udsendt en længere ’ERKLÆRING 22, hvorfra vi her bringer nogle uddrag;

”Vi er ikke robotter. Det er bare masker. Vi er ægte mennesker. Vi synger på dansk. Vores tekster er bedre end de andres. Vores lyd er unik. Vi er kommet for at forandre verden. Det starter lige om lidt”

“Vi har bygget et våben af sonisk energi. Riffs så massive og iørefaldende, at du må smide alt, du har i hænderne og lytte; rytmer så svingende og energiske, at du ikke kan holde din krop i ro, og tekster så sylespidse og sarkasme-dryppende, at de punkterer dine ører og får dine synapser til at sprutte og syde med nye forbindelser. Det er et album, og vi kalder det Skyggekæmper”.

“Vi opererer ud fra tre dogmer: Det skal være på dansk. Der skal være trestemmig fuzz-bas på alle numre. Der må ikke sættes andre begrænsninger på kreativiteten.”

“Vi definerer vores lyd ud fra tre komponenter:

Riffmeister K. B. Wellsandts infernalske fuzz-maskine, som leverer en trestemmig buldrende kanonade mod den offentlige ro og orden.

Kommandørkaptajn M. B. Fjeldvig, aka Smadre-satan, som sætter tempoet med en uimodståelig autoritet og træfsikkerhed.

Propagandaminister J. R. Kappel, som med sin hvidglødende tunge tænder oprørets ild ogglimtet i publikums øjne, ledsaget af en infernalsk, melodisk guitar, lapsteel og vokal.”

“Vi kæmper for alt det, der er organisk, dynamisk og levende. Vi vægter ægthed over fejlfrihed. Vi undgår bevidst programmerede elementer, click-tracks og tone-justerende vokaleffekter.”

“Vi er 100% DIY. Vi tegner og skyder video, vi laver instrumenter og opfindelser, og vi skriver, producerer selv og udgiver selv i ledtog med ligesindede væsener.”

“Navnet er samtidigt en hyldest til sabotørerne under 2. verdenskrig, som kæmpede mod fascismen – en kamp, der desværre stadig er aktuel.”

“Vi er ikke bange for at skille os ud. Vi vil gerne tale for de udstødte og give dem, der lider i stilhed, en stemme, som de kan spejle sig i og et omkvæd at synge med på. Vi lider alle sammen. Det er en del af at være menneske og ikke robot. Når systemet kræver, at vi er til salg, er det modstand at være tro mod sig selv.”

De har netop udsendt en video til deres anden single ”Ro på, Danmark”. En herlig rå, ruskende og alternativ fædrelandshymne, der både er fandenivoldsk, festlig og flabet, og mikser rock, rap og funk, så man næsten føler at danskerne har fået deres eget svar på Red Hot Chili Peppers.  

SKRU OP, alt andet vil være sabotage for din øregang. Der er noget at kæmpe for. Så det sagt!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.