VILD MED MUSIKVIDEO – side 2

” Dans & Lær med ’Sandløber’ med Kristoffer Munck Mortensen fra Mellemblond”

Fotograf: PRESSEFOTO

Det er forår, og det høres for alvor på mængden af fugle og deres varierede fløjten over land og by.

Men holder du af fugle, og dens fløjten så er bandet Dans & lær et du skal kende. De leverer det ornitologiske lydspor til hele året. Over fire album siden 2010 har bandet udviklet sig fra en pip idé til at være et dybt originalt og flyvefærdigt elektro-pop band med højt til loftet.

Udgangspunktet er stadig sange om fugle. Dans & Lær tog deres udgangspunkt i den desværre nu afdøde ornitolog Ole Geertz-Hansen, hvis mørke markante stemme på nogle gamle kassettebåndsoptagelser af forskellige fuglelyde, blev selve det fortryllende foderbræt til skabelsen af det helt unikke musikalske univers, som fungerer både i albumformat og på en LIVE scene.

Med denne særegne blanding af de gamle båndoptagelser af fuglekald og håndspillet elektronisk musik har bandet i den grad skabt deres helt egen sound, der dog med tiden er blevet mindre ‘afhængig’ af de gamle båndoptagelser, der efterhånden ikke har mere at give af.

Det har dog heldigvis ikke stoppet Dans og Lær.

Ole Geertz-Hansen i snak med Bjarke Søballe Andersen og Lars Melling fra Dans & Lær – Foto: Mads Kornum

Senest har de udgivet albummet ”Fra fugl til fugl” (2018), som vi i sin tid anmeldte dengang da vi hed 33 Plus, og ikke havde en tilhørende webside. Derfor er anmeldelsen fra dengang nu lagt op her på siden.

På det album medvirkede Annika Aakjær, som gæst. Siden er det blot blevet til et par singler. Først julesinglen ”Uglesang”, som også udkom i 2018, og så i 2021 “Lærke”.

Nu er det så blevet tid til nyt igen, og denne gang igen med en gæst. Denne gang i form af Kristoffer Munck Mortensen fra Mellemblond. Han både synger og spiller guitar på nummeret.

Om sangen skriver bandet på sin FB side:

”En del af teksten henviser til alle de gange vi har været i Hirtshals for at spille på Naturmødet. Her er der nemlig mange sandløbere, der, ja, løber rundt i sand!”

Sangen er endnu ikke at finde på alle streamingtjenester, så til at starte med må den nydes i videoform.

Vil du opleve Dans & Lær live, så er næste mulighed, når de 20. maj igen spiller i forbindelse med Naturmødet i Hirtshals.

Og lad det være sagt, med det samme – en koncert med Dans & Lær er ren naturkraft, og en livsbekræftende oplevelse, eller som Annika Aakjær i sin tid udtrykte det i et opslag på sin Facebook profil:

”Har man ikke set Dans & Lær LIVE har man ikke rigtigt levet”

FOTO: Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.