Vinterjazz starter i dag på eventyrlig vis

"Hovednavn på Vinterjazz skifter til større venue" 

Fotograf: PRESSEFOTO

Så er den landsdækkende Vinterjazz festival ellers i gang, og det med et program, der bør have noget for alle der elsker jazz med mere. For programmet, der er fordelt ud over mere end 100 spillesteder, er fuld af mangfoldighed og diversitet, og ikke mindst musikalsk kvalitet i alle former, farver, og genre gradbøjninger.

For at nævne et par eksempler fra dagens program kan du se Esbjerg Ensemble feat. TwangSyddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, Camilla Dayyani Group and Strings ft. Mohammad Ali Merati & Nazanin Ranjpour i Bygningen/Nørremarkskirken i Vejle, Øyunn i Jazzhus Montmartre i København, og Ipek Yolu hos Giant Steps i Svendborg.

Blot et lille firkløver af et ganske imponerende og bredtfavnende program, som kan findes i sin helhed via https://jazz.dk/vinterjazz-2024/program/

Tre koncerter for en koncertbillets pris

I Odense kan man på eventyrlig vis komme ind og opleve hele tre koncerter for en koncertbillets pris når Resonator i dag præsenterer Avalanche Kaito (BF/BE) på Frølageret kl. 19:30, TootArd (INT) på Posten kl. 21, og til sidst Drongo (No) på Momentum kl. 22:30.

Tre bands, der med garanti vil give dig den slags musikalske oplevelser, der ikke eksisterer på samlebånd, og som du måske ikke helt vidste du havde brug for.  

Trioen Avalanche Kaito har tidligere gæstet Odense i forbindelse med Resonator Festival i 2021 med deres lavine af kradsende punk, noise og trancedannende vestafrikanske rytmer. Deres udadvendte live performance var både inddragende og overrumplende, og kan kun varmt anbefales herfra. De spiller i øvrigt også på Stairway i Vanløse den 2. februar.

TootArd spiller i Den Grå Hal

Men et af festivalens helt store scoop er uden tvivl TootArd, der udover koncerten i Odense også spiller i København den 9. februar.

Koncerten skulle være afholdt i Motopol, men blev hurtigt udsolgt, og grundet den store efterspørgsel er koncerten nu rykket til Christianias største scene Den Grå Hal, og der er derfor netop igen sat billetter i salg via www.loppen.dk .

TOOTARD er en arabisk duo bestående af brødrene Rami og Hasan Nakhleh fra de besatte Golanhøjder.

De albumdebuterede i 2011, og har udgivet i alt tre album. Duoen kombinerer Levant-tonet ørkenrock med dub,  jazzy notes, og ikke mindst arabisk-præget pop og disco, så det bliver en varieret og dansabel cocktail af dampende grooves og insisterende melodier.

De har med større og større succes gæstet Danmark flere gange, og senest til Roskilde Festival 2023, hvor de i forbindelse med det, som flere kaldte årets bedste koncert på festivalen, omdannede det mindre og propfyldte Gaia telt til en ekstatisk, flamboyant og levende natklub, hvor mindst ligeså mange stod udenfor teltet, som indenfor.  En fællesskabende fest af dimensioner. Hvem har ikke brug for det i disse tider?

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.