Volbeat går direkte ind som nr. 1 på ugens vinylliste

”Et tragisk dødsfald kan også aflæses på ugens liste”

Fotograf: PRESSEFOTO

Sidste uge holdt Thom Yorke sig på førstepladsen med hans nye album ”Anima” – og så holdt dansk rock fanen stolt og højt med D-A-D ”A Prayer For The Loud” og Halshug ”Drøm” på de næste pladser. Ellers var der ikke meget at bemærke på sidste uges liste – bortset fra otte meget forskellige nyheder i form af nye album eller genudgivelser fra Kenny Burrell (8), Solange (9), Freddie Gibbs & Madlib (14,), Rosalia (15), Lloyd Cole (17), Soundgarden (18), Andrew Hill (20), og Sabaton (34).

Burrell, Hill og Sabaton er så allerede uge af Top 40 igen i denne uge – mens de andre holder sig inde på listen – dog med nedadgående kurve – bortset fra Freddie Gibbs & Madlib der er kommer ind i Top 10 – som nr. 6.

Nyheder i denne uge er der ikke mange af. Men der er først og fremmest Volbeat ”Rewind, Replay, Rebound”, der er gået direkte ind på listens første plads – og skubber Thom Yorke ned som nr. 2.

Ellers skal vi ned som nr. 21 for at finde næste nyhed – der er endnu et skarpt skud fra det blomstrende hip-hop baserede selskab Run for Cover, der i et lille limited oplag har udsendt albummet med Mers Matello DJ  Bee-low ”Et nyt år, den samme dato” . Også et andet mindre selskab Cope Records har fået et album i Top 40 med Rent Mel ”Ingen stress” som nr. 29 – og det er pudsig nok mest af alt baseret på at omtalte Run For Cover – der også har et omfattende netbutik, havde fundet et restlager af dette ret efterspurgte samlerobjekt fra 2004.        

Ellers er det bemærkelsesværdigt, at The Minds of 99 med hele 60 uger på listen, igen er at finde i øverste del af listen som nr. 3 med albummet “Solkongen”. Mon ikke det er festivaleffekten, der spiller ind der? Og så kan den tragiske melding om at sanger og sangskriver David Berman sidste onsdag var fundet død afspejles i interessen for at få fat i hans seneste (og altså sidste projekt) Purple Mountains, som er tilbage på listen som nr. 15.    

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.