”Walk and Talk” med Anders Andreassen

"Velkommen til frirummet Starlingville"

Fotograf: Maria Fremming

Efter en længere corona relateret pause, genoptager vi nu igen vores ” Walk and Talk” artikelserie. Her har vi tidligere været fordi til en snak på vejen med f.eks. Poul Krebs, Bo Evers, og Signe Svendsen.

En serie, som i alt sin enkelthed har til formål at lade de gode historier og den gode musik vandre fra den ene musiker til den næste i forbindelse med et interview. For musikkens veje er uransagelige, videreformidles fra hånd til hånd, og fra mund til mund. Musik er en fællesnævner for det enkelte individ.  Denne gang havde vi albummet “Painkilleres & Wine ” med fra københavner bandet The Reptones, og det går videre til Anders Andreassen, der er frontfiguren i bandet Starlingville, der den 29. april udsendte deres debutalbum “Welcome to Starlingville”. Et nyt band dansk band fra Køge egnen, der med en melodisk og organisk lyd har sine rødder indenfor pop-rock og americana,.

Singlen “Beautilful Day”, har allerede været i fast rotation på blandt andet DR P5. Et af den slags numre, der er en dejlig musikalsk påmindelse om at huske skønheden i vores hverdag.

Ugen før – nærmere bestemt den 22. april var der release koncert på spillestedet Bygningen i Køge. Udover singlen indeholder albummet yderligere originale 10 numre, hvoraf numrene “I Know Love” og “Getting Better” er skrevet sammen med den amerikanske singer-songwriter Tim McGreary fra Nashville.

Længe ventet releasekoncert

Bygningen i Køge er denne aften vidne til et publikum, der i den grad var kommet for at hylde en længe ventet begivenhed. Efter mere end 2 års planlægning og ventet går Starlingville endelig på scenen til et larmende, varmt og oprigtigt bifald.

Bandet består af Anders Andreassen (vokal), Mette Juel (kor og vokal), Thomas Christiansen (guitar),  Carsten Due (bas) og Jimmi Koldenborg (trommer). De har derudover et par prominente gæster med i form af Lars Rahbek Andresen (orgel/synth) og Rune Højmark (banjo).

Aftenens sætliste bestod af alle numrene fra det nye album samt et par andre numre fra bandets egen private samling. Aftenen bød også på et par cover numre, som Mette Juel var forsanger på. Blandt andet Sheryl Crow`s “If iI Makes You Happy”. Det nummer gjorde Mette Juel til sin helt eget, i en stærk, smuk og gribende version, der beviste at i dette band er der en korsanger, der ikke kun synger kor, men kan synge lige præcis, hvad det passer hende.

Starlingville er band, der allerede er godt sammenspillede med venskaber, der går langt tilbage i tiden, og det kan mærkes når man oplever dem på en scene. De udviser en kæmpe spilleglæde, der aldrig har nogen problemer med at nå ud til deres publikum. Der er stor musikalitet og historiefortælling i hver eneste af deres numre.  Skulle jeg favorisere nogle af aftenens numre, bliver det nummeret ”Freedom”, et storladent nummer, der virkelig kom ind under huden på de mest følsomme i salen, og så “Good Summer”, der slet og ret er en ørehængende og glad hyldest til forelskelse og til livet.

INTERVIEW med Anders Andreassen

SIDE 33 – Fortæl lidt om din baggrund i musikkens verden og hvordan interessen for den opstod  ? 

Anders Andreassen –

”Jeg har elsket musik siden jeg var barn, og har sunget spillet klaver/keyboard siden jeg var ca. 10 år. Jeg har spillet alle mulige genrer og konstellationer, siden jeg var en meget ung mand, og sjovt nok også musical med Mette og Jimmi da vi var meget unge 

Da jeg var omkring 18 sang jeg i et hardrockband, hvor Thomas, som er guitarist i Starlingville i dag, var guitarist. Så vi har i Starlingville kendt hinanden på kryds og tværs siden vi var ganske unge. Desuden har jeg nok en del stor af mine rødder i den hårde rock, men har i de sidste 10 år dyrket singer/songwriter og den moderne americana.

SIDE 33 – Hvilken musikere er inspiration for dig?

Anders Andreassen –

Brandi Carlile og Jason Isbell, man kan vel kalde stilen moderne americana. De har den slags numre, som altid leverer en god historie. Dem hører jeg en hel del.

Chris Cornell for mit rocknroll hjerte, og hans fantastiske stemme og indlevelse.

Tom Petty, for den gode melodi, og hans hooks, helt simpelt og så alligevel ikke, blandt på grund af måden at han og The Heartbreakers leverede sit materiale på.

Sheryl Crow, for hendes sangskrivning, hendes stemme osv. Hun har det hele!!

De har blandt så mange andre inspireret mig. Jeg er jo rundet af rock, men elsker at lytte til americana/country og singer songwriter traditionen. Jeg har nok nu efter min pilgrimsrejse i 2019 til USA erkendt at jeg er rundet af rock. Jeg skriver rocknumre, men så tager vi så elementer fra americana og country, som f eks banjo i et nummer som “Angel” eller “Beautiful Day”. Med Carsten, Jimmi, Thomas, Mette, så bliver det hele tilsammen pludselig et Starlingville nummer.

På min pilgrimsrejse boede jeg hos KB Lauryl som dengang hed Krista Baroni. Hun er nok den som har betydet allermest for mig og min sangskrivning og i det hele taget i hele forløbet. Hun er i den grad min “tekst mentor” og virkelige gode ven.

SIDE 33 – Hvor længe har første album “Welcome To Starlingville” været undervejs ?

Anders Andreassen –

”Vi indspillede en del af numrene sommeren 2020 som lowbudget projekt, gjort mulig af en god ven som har haft studio. Han lånte os “indmaden” og vi omdannede min stue til studio i en uges tid.

Jeg er så heldig at have en fantastisk og befriende ærlig mentor. Da jeg spillede numrene for ham sagde han, “gode numre”, god demo, i skal lave det “rigtigt”. Den skulle lige sluges men han havde jo ret, jeg er sanger og sangskriver og ikke producer. Jeg blev så anbefalet Lars Andresen i Medley Studios, tog kontakt og han var frisk. Det er noget af det bedste jeg har gjort. Han lytter til de samme kunstnere og bands som jeg gør, og det har bare været fantastisk for os at arbejde med numrene med ham. Han hjalp os derhen jeg gerne ville. Det kan være svært at få det man har i hovedet over i andres hoveder, men Lars havde allerede fra start det samme i sit hoved som jeg havde i mit!”

SIDE 33 – Hvordan opstod navnet Starlingville ?

Anders Andreassen –

“Mit familienavn på min mors side er Stær. Jeg kæmpede med at finde et godt navn, og da spillede jeg bold med min mentor igen, og sendte flere navne til ham. Han skød dem ned gang på gang, men gav mig til sidst et råd jeg tog til mig – “hvad med at finde på et sted, som en del af navnet” og  pludselig gav det hele mening. Starling er jo Stær på engelsk, og Starlingville kunne symboliserede det frirum, som jeg kan besøge i sangskrivningsprocessen. Og så var Starlingville født. Et navn jeg kan lide, og så betyder det virkelig noget for mig og har gjort det fra første færd.

SIDE 33 – Det er nogle dage siden at du og bandet havde jeres release koncert på Bygningen i Køge, hvordan var det at stå på sin egen hjemmebane til starten af et nyt musikalsk kapitel?

Anders Andreassen –

”Det var en forløsning og en kæmpe glæde at kunne præsentere 11 nye numre, som jeg er super stolt af, hver og et af dem. Og samtidig spændt, da jeg jo holder af dem alle, og jeg ikke kan forvente resten af verden er enig. Men publikummet i Køge havde det heldigvis ligesom os, i hvert tilfælde at dømme på reaktionerne under og efter koncerten.

SIDE 33 – Hvad skal der nu ske omkring Starlingville fremadrettet?

Anders Andreassen –

“Jeg håber at vi kan få os et godt publikum, så vi kan komme ud at spille endnu mere, vi elsker jo at være sammen og at dele ud af det vi har fået skabt. Og så indspille mere musik. Men egentlig vigtigst af alt er det at få flere gode oplevelser sammen, og give gode oplevelser til dem som vil lytte.”

SIDE 33 – Er det svært at være “ny” i musikalsk sammenhæng og få fodfæste i den musikalske verden?

Anders Andreassen –  

”Absolut, men der er jo ikke andet at gøre end at køre på og bevise at man er berettiget til en plads på den danske musikscene. Vi er heldigvis indtil videre blevet taget rigtigt godt imod af værterne på bla DR P5, og har haft vores tidligere single “Josephine” i rotation, og senest vores første single fra albummet – “Beautiful Day” – i rotation på DR, og det er vi meget taknemmelige for. Men ja det kunne da ind imellem være rart at have noget i ryggen, så man havde lidt sparring eller netværk i ny og næ, men vi er da indtil videre kommet et godt stykke på egen hånd, så mon ikke vi også bestiger de næste bakketoppe alene, hvis det er det der skal til.”

SIDE 33 – Hvilken nummer på jeres nye album er dit favoritnummer og hvorfor?

Anders Andreassen –

”Nummeret ”Memory Lane” er nok min favorit lige nu, men det skifter jo hele tiden sådan noget. Men udover at jeg synes at bandet virkelig ’nailer den’, så handler det nok for mig om den film jeg ser når jeg hører sangen – en tur tilbage til ungdommens kvarter. Det er for mig som at se en film for mit indre øje, og man kan sige at ”Memory Lane” er min yndlingsfilm pt.

SIDE 33 – Hvad er dine drømme og forhåbninger med dit band Starlingville?

Anders Andreassen –

”At vi altid bibeholder vores gode energi og venskab med hinanden. Skal vi helt op på øverste hylde i drømme og forhåbninger er det at skrive/synge duet med Dorthe Gerlach, som er en af mine helt store musikalske inspirationer på den danske musikscene, og så iøvrigt optræde på Tønder Festivalen” 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.