‘WALK AND TALK’ med Poul Krebs

“Personligt synes jeg at lobbyisme er et af de grimme ord jeg kender, og jeg er på sin vis stolt af at være i en branche, hvor godt nok nogle få, men stærke folk har formået at få samlet en splittet branche, og har taget kampen op!”

Fotograf: Maria Fremming

Mange mennesker i verden fejrer kinesisk nytår, hvor det i 2020 er Rottens år. Et år der nu er ved at se sin afslutning. I den musikalske del af Danmark ligner 2020 nok mest af alt “Krebsens” år.

Alt i mens Covid19 tog kvælertag på hele nationen og alt kulturlivet lukkede ned, kom en omstillingsklar Poul Krebs ud af sin skald og servicerede sit musik hungrende publikum med Corona Kalender, servicemeddelelser, samt online koncerter under titlen “#vi kommer så sjældent ud”. Nogle af de forholdsvis få online koncerter der virkelig lykkedes og blev en stor succes både i foråret og ligeledes her i december.

Det blev trods alt også til en del live koncerter i den korte periode, hvor Danmark igen åbnede op og var lidt “live” for nogle af de musikere, der lynhurtigt havde både en plan B og plan C klar for at få det hele til spille.

På Krebsens medieplatform var der, tro, håb og kærlighed at finde i alle afskygninger. Følgere og andre nysgerrige der surfede forbi, blev forkælet med små indslag, der altid indeholdte tankevækkende poetiske brudstykker fra Pouls guitar, akkompagneret af både veloplagte anekdoter og sang. Det kunne være en af de velkendte sange, eller en snas af en hel ny sang. Et tiltag der mere om noget fortalte at her er der en etableret musiker, der selv efter 40 års virke i musikalsk sammenhæng, ikke bare satte sig tilbagelænet med foldede hænder og red stormen af.

Poul Krebs gjorde en således en markant forskel hele vejen igennem 2020. Hans succesfulde ”Små sensationer – 25 års jubilæumstur” blev stoppet af den første nedlukning, men efterfølgende valgte Poul Krebs at tage ud med en mindre udgave af sit band, til meget små intime og anderledes koncerter.

Et glædelig gensyn med ”Toppen af poppen” og et par andre store TV-optrædener blev også til. Derudover en længe ventet kirke turne, hvor mange koncerter endte med at blive delt i to, for at alle dem der havde købt billetter kunne deltage. Lige meget hvor man finder Poul Krebs – om det med band eller som solist – så oplever man en åben og ærlig personlighed, der altid leverer sit bedste. Han evner at skabe det smukkeste koncertglansbillede i alle tænkelige rammer, men inde bag dette fine glansbillede er der et endnu smukkere glans i hans musikalske kraftpræstationer.

Sådan var det også i Maribo Kirke hvor Side 33 havde et hyggeligt rendezvous med Poul Krebs, der på charmerende vis bød på kaffe og en snak backstage. Denne gang have Side 33 en signeret CD fra Bo Evers med, og den blev med stor nysgerrighed modtaget og byttet med en signeret LP “Ingen grænser for kærlighed “, der er Poul Krebs nyeste og nr. 25 i rækken af udgivne albums.

Interview

SIDE 33 – Året 2020 har vendt op og ned på alt i kulturlivet, og har naturligvis også haft store konsekvenser for dig. Men du har hele vejen igennem været meget aktiv og synlig – ikke mindst din ‘Coronakalender” – og dine “vikommersåsjældendtud” online koncerter via Facebook.

Hvad har været drivkraften for dig i denne lange COVID-19 periode – og hvad ser du tilbage på som de største tab – både for dig personligt – men også for musikbranchen generelt?

Poul Krebs (PK)  – ”Jeg fulgte som for det meste min intuition, og det føltes rigtigt at informere de mange der havde billetter til vores koncerter, og deraf startede min kalender. Ingen af os havde nok drømt om at den pandemi skulle vare så længe. Men kalenderen udviklede sig, nåede ud til enormt mange og blev et fast holdepunkt under ned lukningen, og ud ad den tråd startede vi også vores online koncerter!

Det største tab for mig personligt, var at jeg mistede min ven og manager gennem 34 år Poul Martin Bonde. For branchen var det nok erkendelsen af hvor lavt kulturen er prioriteret politisk!”

SIDE 33 – Oplever du at musikbranchen har været stærk nok til at stå sammen i svære tider som disse, eller mangler der nogle bannerførere, der samler budskaberne mere tydeligt og måske sætter sig i nogle tomme dieseldrevne band busser med nedrullede vinduer og høj musik (det kunne jo være Mink De Ville ) og kører mod Christiansborg for at blive hørt med klart og tydeligt?

PK – ”Personligt synes jeg at lobbyisme er et af de grimme ord jeg kender, og jeg er på sin vis stolt af at være i en branche, hvor godt nok nogle få, men stærke folk har formået at få samlet en splittet branche, og har taget kampen op!”

SIDE 33 – Du blev jo selv inviteret på kaffe med Kulturministeren – men hun meldte så afbud. Er det en invitation du stadig vil følge op på – og hvad vil du givet fald have med på dagsordenen?

PK – ”Nej, efter et opslag i min kalender, hvor jeg foreslog at alle politikere skulle i erhvervspraktik, skrev hun at hun gerne ville i erhvervspraktik hos mit hold og mig, mens vi spillede en af de mange alternative sommerkoncerter med afspritning og afstand og begrænsede pladser. Der kom så en extra forhandling i vejen, og hun meldte afbud på dagen, men selvfølgelig vil vi gerne vise hvor kompleks og mangesidet musikbranchen er, så hun er velkommen en anden gang!

Jeg har aldrig haft en dagsorden, men jeg vil bare foreslå, at det altid er en bedre ide at række ud mod kulturen og prøve at forstå, frem for at starte med at vende ryggen til den, når noget sker, som ingen har prøvet før!

SIDE 33 – I en periode her inden den seneste ned lukning har du både solo og med band givet koncerter for publikum, der har været siddende og med afstand – og nogle gange er en enkelt koncert blevet til 2 på samme dag.

Føler du at det har fungeret – på trods – eller har det mest af alt føltes som at rejse rundt som en amputeret udgave af såvel dig selv – som af publikum?

PK ”Det har været hårdt at spille så mange dobbeltkoncerter, men det har fungeret forbilledligt, og hvis man spiller 40 koncerter på 5 uger uden 1 smitte udbrud, så er det vel bevis for at det KAN lade sig gøre!”

SIDE 33 – I grå tider skal vi også have nogle solstrålehistorier. Hvilke oplevelser indenfor dit musikalske virke ser du med størst glæde tilbage på når du ser tilbage på 2020?

PK Toppen af Poppen var rigtig fin i år, synes jeg, super gode fortolkninger af alle og højt niveau på alle pladser, men ellers må jeg nok tilbage til de fyldte koncertsale som vi nåede at besøge før nedlukningen! Men vores kirketur i november har også været rørende, især at få lov at spille sange, der passede godt ind i de rum. Men vi savner da energien fra festivalsommer i Danmark!”

SIDE 33 – Nu har du i årtier gjort så meget for kulturen, men hvad kan kulturen gøre for dig og dine kollegaer nu?

PK ”Lære at respektere at vi er mange flere i branchen end dem der bliver lyst op på scenen! Og der skal mange til at tænde stjernen på træet!”

SIDE 33 – Du har din nysgerrighed intakt, og nu kaster du dig ud i en ny udfordring – hele 17 koncerter med DUO. Hvordan opstod den tanke og idé?

PK – ”Min booker Rasmus Søby ringede og spurgte om jeg havde mod på det! Så det er nok hans eller deres ide!”

SIDE 33 – Har du allerede et klart billede af hvilke sange, der vil egne sig til DUO format – og tænker du at nogle at de sange der ellers så sjældent kommer ud pludselig kan komme i spil her?

PK ”Heldigvis har jeg stammen af mit hold med også, og vi har i år fået fokus på nogle sange der helt sikkert finder vej til den DUO tur!”

SIDE 33 – Midt i alt det her blev der også plads til et en ny udgave af albummet “Ingen grænser for kærlighed”, der var indspillet i januar og blev udgivet i foråret, mens den første Corona bølge rasede. To nye numre kom med, men ikke singlen “Sommer i April” – hvorfor ikke?

PK ”Vi valgte at “Sommer i April” skulle ha lov at stå som et selvstændigt lille flag fra en tid vi aldrig glemmer!”

SIDE 33 – Hvordan ser du frem mod 2021? Tør du tro på lysere tider – og er der stadig en plan B omkring alt hvad der er og bliver arrangeret?

PK – ”Jeg tror altid på lysere tider. Alt skal nok ikke være som det var gør, det tror jeg er meningen, men til sommer tror jeg på at vi igen kan være mange sammen, og ellers har vi jo været i branchen været omstillingsparate før det ord blev opfundet!”

SIDE 33 – Emner, der også har fyldt meget i år, er krænkelser og sexisme – også musikbranchen. Er det noget du har kunnet mærke, set i kulissen, blevet klogere på eller har en holdning til?

PK – ”Det er der nok ingen tvivl om. Opfør dig ordentligt ligegyldig hvor meget magt du får raget til dig!”

SIDE 33 – Har du noget musikalsk nytårsforsæt, som du gerne lader vandre videre via Side 33?

PK – ”La mig mærke godt efter og bevare min nysgerrighed!”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.