WALL TO WALL ude med ny single og et album er på vej

”Sangen ”KICK THE CAN” er en hyldest til sommer og venskab”

Fotograf: PRESSEFOTO

Duoen Wall to Wall – der består af orgelkongen Palle Hjort og den syngende poet Egil Dennerline – udgav i 2018 deres roste debutalbum ”Waiting”. Et album, med en ret unik sound – der er både inderlig og udslagsgivende – som et fordomsfrit møde mellem David Lynch, David Byrne og Damon Albarn, der måske føles lidt skævt i starten, men som alligevel går rent ind.

Albumcover (beskåret)

Denne skribent kaldte i anmeldelsen af ”Waiting” det et ’uventet mesterværk”, og beskrev det som lyden af både liv og frygten for død. Generelt en meget overvældende smuk og ærlig plade, der handler om at åbne sig for omverdenen, og om at vente på svar på livets løbebane, og om at nyde detaljerne i dagens og nattens evige nu.

Albummet kunne opleves og høres som et både sart og storslået stemningsmættet soundtrack til et liv – hvor nogle venter på mirakler og andre på at få marginalerne over på sin side. Der blev leget drilsk med lyde – sendt skæve signaler og skramlende effekter – og ofte på en dragende bund af beroligende rytmer – tilsat Egil Dennerline’s let skrøbelige, men samtidig sfæriske og virkningsfulde vokal.

Kort sagt var det et album, som tydeligvis var baseret på en lang personlig historie om venskab, prøvelser og ikke mindst livskraft på trods. Egil Dennerline har siden teenagerårene kæmpet med flere forskellige kræftlidelser, og står også lige nu foran en knoglemarvs operation i næste måned.

Men livsmod og venskab er intakt, og måske stærkere end nogensinde, så nu er duoen så ved at være klar med en opfølger – albummet ”Respite” – som de håber på kan udsendes i løbet af efteråret.

Tidligere i år udkom første singlen fra albummet – ”Paper Umbrella” – og den er i dag fulgt op af den nye single ”Kick the Can”, som er et musikalsk nærværende nik til venskab, varme somre og glædesrusen ved de dage, der bare føles som om de kan vare for evigt.

Det er en sang skrevet af to bedste venner, men det er også en hyldest til barndommen, friheden, legen – selve grundstofferne i de gode minder, vi alle sammen burde ligge inde med. 

Grundtonen i nummeret er igen atmosfærisk, rolig og legesyg – og er vel mest af alt et smukt eksempel på at vi skal bruge mere tid på at spille mur op af det der er – end på at bygge nye mure.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.