What a Joy – kampen om DR som public service station er ikke tabt endnu

"Politisk ekstrabevilling redder P6 Beat pg P8 Jazz – som begge også sender i 2020"

Fotograf: Brian Selander

I en tale ved konferencen Radio Days har kulturminister Joy Mogensen netop bekræftet, at der er fundet 15 millioner kroner, som gives som en ekstra bevilling til at udskyde lukningen af P6 Beat og P8 Jazz, så de som minimum også sender i 2020.

– Danskerne fortjener et mangfoldigt og stærkt public service-udbud. Derfor har regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet besluttet at give DR en ekstrabevilling, så P6 og P8 kan videreføres i 2020. På denne måde sikrer vi bevarelsen af de stærke miljøer inden for alternativ rytmisk musik og jazz frem mod forhandlingerne om en ny medieaftale, udtaler kulturminister Joy Mogensen (S).

Over for DR Nyheder uddyber Joy Mogensen:

“Regeringen har nu kigget på de samlede ting, der ligger fra det tidligere medieforlig, og det er der jo ikke et flertal for længere. Vi vil gerne lave et stort medieforlig til næste år, men i mellemtiden er det vigtigt, at vi ikke ødelægger noget

Joy Mogensen påpeger desuden – ganske korrekt – at P6 Beat og P8 Jazz repræsenterer nogle helt særlige faglige miljøer

– De har en rigtig god forbindelse til de talenter, der er rundt i Danmark, og vi vil gerne have, at de faglige miljøer kan spille med ind i mediebilledet, siger kulturministeren.

Som følge af sidste års medieforlig har DR allerede gennemført besparelser for 420 millioner årligt – og der er nedlagt hele 400 stillinger. Vi kan kun tilslutte os ordene fra DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn

”Jeg glæder mig over udmeldingen, og at den politiske tilgang til public service nu handler om at bygge op i stedet for det modsatte. Det er et positivt signal”

Og imens der bygges op – så skru op for et rigtigt P6 Emne – det australske rock-fusion-hip-hop band A Broken Silence med den brugbare slagsang ”Let’s Build it Up” – eller for en skøn P6 favorit i form af danske Death Machine og deres ”Isle of Mine”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.