Who made Tomas Høffding?

”Find (måske) svaret på aktuel tour og nyt album”

Fotograf: Anne Haldager

Som Tomas Høffding fra Who Made Who er han en ægte dansk verdensstjerne, der med sit band har stor kommerciel succes, og spiller i store udsolgte koncertsale verden over. Når Who Made Who udgiver noget nyt, så lyttes der, og det bliver internationalt omtalt. Seneste single Abu Simbel er alene på Spotify streamet næsten 20 millioner gange. Selv på et af verdens største samlende musiksider – amerikanske allmusic.com – figurerer Whos Made Who naturligvis – og her bliver de præsenteret med følgende flot beskrivende ord; ”Consistently inventive Danish trio bridging the gap between the club and indie scenes”.

Lidt anderledes står det til når Tomas Høffding optræder som solist, og på modersmålet dansk. Så er opmærksomheden noget mindre, selvom det er fuldstændig samme kvalitetsstempel der skal frem. 

For også som solist formår Tomas Høffding at lukke huller. Med groovy og minimalistiske hjerteslag finder han som solist den usynlige tråd, der går fra natklubben til skriftestolen, og binder bånd mellem inderligheden og alt det pulserende udefrakommende. I hans billed- og historierige tekster formår han at grave dybt i både egen navle og finde ind i fællesskabets faldgruber og fortræffeligheder. Timingen hos Høffding er simpelthen mesterlig, og netop manglen på fyld og tempo, ender som en ren gevinst for sind og sjæl. Han stiller de små og de store spørgsmål, og inddrager dig som lytter via helt enkle virkemidler, som nærværende kølige beats og nogle få sanselige mellemlag.

To soloalbum har han foreløbig udsendt. Begge med indhold på et nærmest uhørt højt niveau. Debutalbummet  Ild, drømme, frihed og fred kom i 2021, og ligger stadig lunt i toppen når der skal kigges tilbage på dette årtis foreløbig mest helstøbte og holdbare album.

Senest har han for nylig udsendt albummet Tro, Håb, Angst & Kærlighed, og det album følger han nu op med en mindre Danmarksturné, som han har døbt ’Blod Sved Dans og Tårer’.   

Som opvarmning til den tur har han udsendt en dejlig livsbekræftende, let og levende video til nummeret ”Mine venner”, der er et af den slags numre, det er umuligt at få nok af – fordi det rummer så meget, og bliver ved med at give. Tomas Høffding deler åbenhjertigt ud af sig selv og sine, men giver også rum til at du som lytter får plads til egne tanker og betragtninger. Om den aktuelle video til nummeret udtaler han;   

”Jeg har selv været ude i byen og optage denne musikvideo. Let grænseoverskridende for både mig og dem jeg filmede, men det endte faktisk med at være en optursoplevelse for alle involverede. Tror jeg.

Ideen og lysten til denne sang opstod efterhånden som min sang “Ringede Til Johannes” fik mere og mere vind i sejlene. Jeg følte at der var mere til den historie end bare mit venskab med Johannes.

Mine venner betyder virkelig meget for mig. Både de nye og de gamle, som jeg har haft siden skoletiden. De er næsten som en udvidet form for familie for mig. Måske fordi jeg var enebarn.

“Mine Venner” er en ode til dem. Jeg synes linien: “I ved hvem I er, jeg ved hvor I bor” er god. For er det ikke en ok måde at definere en ven på? Sådan en ven som har ens ryg, og ikke bare liker ens opslag på sociale medier. En ven man besøger.

Jeg fik i løbet af sangens tilblivelse lyst til at åbne den mere op. Så ligesom mange af mine andre sange er den blevet både en lille nær sang om mig og mine, men også et forsøg på at række lidt længere ud. Mit vindue til at sprede vibes af samhørighed, rummelighed, clubbyness og kærlighed.

Det er også sang om aldrig at holde op med at danse.

Jeg har nået at spille den en del live, og den er allerede lidt et højdepunkt til mine koncerter. Jeg har spillet den både som ballade og discobanger….som single var den en slags meget soft discobanger. På pladen fik jeg lyst til at lave den et sted lige midt imellem. Fordi jeg kan.”

Turne fra 15. til 18 marts

Tomas Høffding kan. Ikke mindst når han er omgivet af musikalske venner. Det er han de næste fire dage. I dag den 15. marts i MUSIKKENS HUS, Ålborg, i morgen på RADAR i Århus, fredag den 17. marts på Posten i Odense, og lørdag den 18. marts i Vega i København.

Hans band på turen består af Una Skott (Falullah, Tele Rouge, Nana Jacobi) på guitar, synths og kor, Nikolaj Montin (Phlake, Mø) på trommer, og Signe Eggert, Antonia MrSic, Miriam Villekjær Lassen og Simone Tang på kor.

Side 33 dækker koncerten i København, og der vil selvfølgelig også følge en anmeldelse af det nye album, der netop er landet i vinyl udgave.

OBS! På albummet er dette nummer i en længere ‘epic version’

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.