William Crighton gæster Loppen i KBH næste år

"Charmerende australsk tordenskrald igen på vej mod Danmark"

Fotograf: Brian Selander

Både i 2018 og 2019 var William Crighton det store samtaleemne på Tønder Festival. Folk blev simpelthen bjergtaget af og blæst helt omkuld af hans dystre folk-rock – fremført med vild og næsten frådende tordenskrald attitude og hævet vokal det ene øjeblik, og så det mest intense og inderlige nærvær det næste øjeblik.

Det samme skete da han efter Tønder var på en længere tour i Sverige. Der kommer ellers ekstraordinært meget roots musik til vort naboland. Men meldingerne derfra går på, at de sjældent – eller måske rettere aldrig – havde set eller hørt noget lignende. Manden sætter kort sagt spor hvor han går, står og spiller sin musik.

Så hvis du stadig har til gode at opleve William Crighton eller bare allerede har abstinenser, ja så er det med at indløse billet til hans koncert næste år den 27.05.20 på Loppen i KBH.   

Her vil man altså kunne møde en mand, der alene med hans fysiske fremtoning skaber opmærksomhed og respekt. To meter høj – brede skuldre – og fuldskæg. Han kunne være en dansk viking, der var havnet i Australien ad omveje. Det er han vidst ikke. Men på alle måder en særegen kunstner – omend man kan finde masser af musikalske referencer i hans sange – og (næsten) naturligvis til en landsmand som Nick Cave. William Crighton er én af de kunstnere, der bare er bedst live. Ikke at hans album er uefne. Her får du bare ikke hele pakken med. For pakken er den 100% investering William Crighton henter i sig selv, hver eneste gang han træder op på en scene. Der synges så det kan mærkes, at det her betyder noget.

Med sig på Loppen har han som support. den spændende engelske singer/songwriter Beans on Toast, der netop har udgivet albummet “The inivitable train wreck”.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.