William Crighton tordner videre fra Tønder til Sverige

"Det australske tordenskrald spiller tæt på Danmark på fredag"

Fotograf: Brian Selander

Der er mange velmenende holdningerne om vores svenske naboer – men at booke roots musik, det er de altså nordiske mestre i. Australske William Crighton har lige været på besøg på Tønder Festivalen – hvor han optrådte hele fire gange. To gange i eget navn med band – og så som en del af ”Gentlemen’s Circle” og John Prine tribute koncerten.

Nu er han så gået i gang med en turne i Sverige – og giver her hele 15 koncerter – og der skal nok komme folk. For en musiker af den kaliber og med sådan en vokal møder man altså langt fra hver dag på vores kanter – ikke engang i Sverige.

Han er kort sagt som mødet med et heftigt og intenst tordenskrald. Med sin kælderdybe stemme kan han minde lidt om Nick Cave – og musikalsk har han til tider samme rastløshed som Midnight Oil. Det er rendyrket ”Down Under Folk-Blues” med punk attitude. Har man set ham – gør han et uudsletteligt indtryk – og ved de seneste besøg på Tønder Festivalen har han gjort uhørt mange absolut akut musikalsk nyforelskede.

Men var man ikke i Tønder er der stadig en mulighed for at opleve William Crighton med band LIVE. Ikke langt fra Helsingborg ligger nemlig den hyggelige by Falkenberg – der ligger bare et par timer i køreafstand fra både hovedstadsområdet og Nordsjælland – og turen kan også klares på under 3 timer i tog fra Københavns Hovedbanegård. I Falkenberg finder man den produktive og kreative musik forening Granstigen Promotions – Rootsy Live Falkenberg – og den består af et hold gode folk, med musikhjertet på rette sted, og flere af dem må siges at bære “det sorte bælte” i americana og roots musik.

Også de er blevet væltet omkuld af William Crighton ved flere lejligheder – og de præsenterer ham derfor med stolthed i Tryckhallen på fredag den 30.08.19 kl. 21 til blot 195 sv.kr.

Side 33 var der for nylig – og vi kan roligt støtte op om mottoet “Ta’ til Rootsy Live Falkenberg – det er hele turen værd”. 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.