ADVENTSKALENDER – 2. LÅGE

"Året i billeder - øjeblikke af glæde, på trods - og nyt julehit fra Gæsterne"

Fotograf: Maria Fremming

Så gik der nok en uge af et år, der som år har for vane, bliver ved med at både give og tage. Sorger, glæder, håb, tro og drømme tændes, slukkes og fordeles – og fortolkes derpå i berusende strømme af artister, der via deres musik og/eller tekst sætter nye perspektiver på livet, på døden, og på det udefinerbare – og derved er med til at bygge broer, nedbryde tabuer, og sætte nye tanker i gang. Så et stort og glædeligt ‘HURRA’ ud til alle de artister – der imod alle odds, bliver ved med at give – uden økonomisk set at få ret meget igen.

Slet ikke fra streaming tjenesterne, hvis uhørt lave aflønning til musikerne er til fortsat og helt berettiget debat.  

Uanset hvad er der dog også fordelagtige ting ved streaming af musik, og derfor ser vi hos SIDE 33 det ikke som en mulighed at opfordre til boykot af streamingtjenesterne, så længe hovedparten af musikerne rent faktisk aktivt vælger at bruge dette medie til forhåbentligt at øge kendskabet til deres musik – og til fremadrettet forhåbentligt få en fair betaling for at det er dem, der leverer kerneproduktet.

Som musikelsker er det først og fremmest vigtigt at vide, at fakta er, at du som udgangspunkt altid støtter musikken markant bedst ved at købe et fysisk produkt eller ved at købe en koncertbillet.

Derfor har vi nok engang her et nedslag fra vores fotograf Maria Fremming over nogle af de store levende musikalske øjeblikke, som hun oplevede i 2021 via sin altid farende kameralinse. Denne gang vendes blikket og de gode minder hen imod Poul Krebs, Gry Harrit, Alex Nyborg Madsen & A Circle of Friends, Trouble Is og Trine Dyrholm.

Som chefredaktør af SIDE 33 får jeg i snit omkring 15 daglige mails med information om ny musik, og anmodning om omtale. Men som et nysgerrigt og bredt musikmagasin, skal vi naturligvis også dække udover dem, der aktivt anmoder om det. Derfor har jeg udover et utal timers aflytning af CD’ere og vinyler også i 2021 via mit Spotify abonnement lyttet til 4819 forskellige kunstnere – fordelt på 83.238 minutter. Det er angiveligt mere end 98% af andre lyttere fra Danmark.

For mig personligt går kvalitet dog altid før kvantitet. Problemet er dog at streamingtjenesternes algoritmer og aftaler med de store pladeselskaber gør, at det ikke nødvendigvis er den bedste kvalitet af musik, vi får serveret på diverse udvalgte playlister. Derfor må vi lave vores egne for vores nysgerrige lyttere. For vores opgave er at formidle, at der rent faktisk er et bredt og mangfoldigt udvalg af god musik uanset genre, køn, alder etc.

Men vi får nu engang ikke meget foræret her i livet. Det kræver kort sagt en indsats at finde det helt rigtige soundtrack til ens eget liv. Men investerer du noget tid og nysgerrighed vil du opdage, at dit eget soundtrack altid rummer mere næring end de dataanalyserede lister, som du ellers tilbydes i en lind strøm.

I den kommende tid skruer vi også op for julemusikken – for der er rent faktisk masser af gode originale årstidsnumre, som af uransagelige grunde aldrig finder frem til radio eller de store juleplaylister.

I dag præsenterer vi en af årets bedste nye julesange – Gæsterne og ”Jul i vente”. I forvejen har duoen – der består af de selskabelige troubadourer med de skarpt observerende penne – Christian Juncker og Jonas Breum – i år udsendt et af de album ”I Mørket Er Der Ingen Der Skal Sidde Alene”, der hørt på min øregang, står i forreste række når valget af ”ÅRETS DANSKE ALBUM 2021” skal tages. Argumenterne fremgår i anmeldelsen, som du naturligvis kan læse her på siden.

Nu har de fulgt op med en af den slags julesingler, man straks får lyst til at invitere nye gæster ind til for en glædelig lytte session. Et hjertevarmt nummer – der luner i en kold tid – ikke mindst med linjer som:

”Lyslevende mørke, læs det kort hun sendte”

”Hun skrev det med hænder, og kærlige hilsner”

”Alle dem hun savner, dem får hun nok at se, og dem der var engang, fylder tiden med magi”

Gæsterne er i øjeblikket på landevejen – og her er der med garanti både alt godt og jul i vente.  Så hvorfor vente? Fang dem hvis du kan på et af følgende steder:

8. dec. Odense, Dexter.

9. dec. Kolding, Den Engelske Pub.

10. dec. Horsens, Kulisselageret.

11. dec. Vejle, Bygningen.

16. dec. Kolind, Kolind +

17. dec. Skodborg, Spillestedet Nørreris.

18. dec. Fredericia, Tøjhuset.

18. dec. Ringsted, Musikforeningen Roxy (aften).

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.