Ægte kærlighed til 70’er rocken og dens efterspil

"Freddy and the Phantoms er klar med historisk stærk single og video"

Fotograf: PRESSEFOTO

“For fans of Led Zeppelin, The Who, Rival Sons” sådan præsenterer det danske rockband Freddy and The Phantoms selv deres nye single udspil. Og det er næppe skudt helt ved siden af – selvom man vel også kunne supplere med at det generelt bør være for fans af veldreven blues-rock og/eller iørefaldende hard-rock i al almindelighed.

For nok står Freddy and The Phantoms på skuldrene af en bred musikhistorie, men de gør det åbenlyst med kærligheden til at give alt hvad de selv har i sig i nutidigt perspektiv. Det lykkedes i en grad, så singlen rent faktisk burde kunne virke, som den løftestang, der forhåbentligt kan rykke dem videre fra den lige lovligt overhørte rockende middelklasse, til at være ‘far og søn rock ‘fra absolut øverste hylde, og som en vigtig eksportvare.

Bandet har fem album bag sig – senest ”A Universe from Nothing” – hvor de skruede lidt ned for blues elementerne og op for den lidt tungere 70’er rock. Et album , der høstede masser af international anmelderros, og som vi her på siden tildelte fem og seks mulige ”SIDE 33 skiver” – under overskriften ”The School of Rock er genåbnet med tungt tempo og timing”

Om den nye single og baggrunden for sangen udtaler forsanger og guitarist Frederik “Freddy” Schnoor:   

“Vi sender et skud af kødelig og betingelsesløs kærlighed ud i æteren. Den nuværende verden higer efter stor universel kærlighed, lige meget om den er set gennem Lennons, Robert Plants eller Kate Bushs prisme.

Vi smider vores dystre holdninger væk – og overgiver os her til noget større”

Personligt har jeg da også svært ved ikke at overgive mig til optimismen og det episke lydspor på “With All My Love”, og får mest af alt hang til at skrue op og sætte den på repeat repeat, imens jeg hygger mig med at en rockvideo anno 2022 kan få mig til at tænke på at der også er et liv efter Olsen Banden og ZZ Top.

Bandet er fortsat en kvartet bestående af:

Frederik “Freddy” Schnoor – vocals, guitar 
Rune René Hansen – drums, percussion, backing vocals
Anders Haahr – organ, keys, clavinet, Mellotron, backing vocals 
Mads Wilken – bass, backing vocals 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.