Blik, Blik, Banger – Vol. 6

”Masser af 'too good to go' stemning fra Kamille Lindholm, Martin Meincke og Matte Juno"

Fotograf: PRESSEFOTO

Endnu engang kan vi konstatere, at talenter er nogle, der vokser alle vegne. Talent er ikke knyttet til land eller by, høj eller lav. Talent er knyttet til evnen at kunne formidle, forvalte , udvikle, indøve og fremvise sine personlige kvaliteter, og ikke mindst evnen til finde de rigtige samarbejdspartnere på vejen, så det hele kan blive forløst. For selv de største af slagsen – dem der bliver den type solister vi alle kender navnet på – klarer det ikke alene. De er blevet til ‘noget’ i tæt samspil med andre.

Talentmassen har f.eks. spirende kår i disse år i såvel Århus, Esbjerg og i Bergen i Norge . Hele tiden dukker der nye navne op som forbløffer, og hele tiden er der artister, der rykker sig markant fra album til album. Det er en fornøjelse af være musikformidler med det udvalg, selvom det desværre også betyder lidt for mange fravalg blandt alt det gode. Men igen i dag er der tre navne, der er sluppet igennem filtret – og her præsenteres i vores ‘Blik, Blik, Banger ‘ videoserie.  

Hyldest til superhelte

Den Aarhusianske musiker & komponist Kamille Lindholm udsender i dag sin tredje single fra hendes kommende album ”Have no Fear”. Singlen “Broken Heroes” emmer af en ulmende uro og et urovækkende mørke, men budskabet er ganske håbefuldt. Sangen hylder nemlig alle de superhelte, der gør gode gerninger i det skjulte. Dem, der arbejder for livet med hjertet som deres bedste “våben”.

Sidste år udsendte hun singlerne ”Your Drumming” og ”Have No Fear”, hvoraf især førstnævnte, som en yderst spændende og rytmisk velfunderet perle, tændte nysgerrigheden omkring denne artist.

Rent faktisk har hun udgivet et album før, at SIDE 33 i det hele taget blev født. Tilbage i 2017 udkom ”Twice in August”, som vores gode kollegaer på GFR gav hele 5 ud af 6 mulige stjerner, og også Gaffa’s Ivan Rod satte også ord på lytteoplevelsen.

“Kamille Lindholm har i samarbejde med producer Janus Bechman begået en på mange punkter smuk og vedkommende plade, hvor virkemidlerne på overfladen kan virke få, men alligevel fremstår pladen meget varieret og rig på flotte detaljer”.

– Ken Damgaard, GFR i anmeldelse af “Twice in August”
Pressefoto

”…musikken på Twice in August, er mere rå og melankolsk, mere særegen, interessant og presserende. Man fornemmer et udtryksbehov, en nødvendighed, en ærlighed. Kombineret med et oprigtigt talent”

– Ivan Rod, Gaffa i anmeldelse af “Twice in August”

Det talent har nu fået yderligere 4 år at vokse i, og man fornemmer at det umiddelbare indie-dream-poppede udtryk nu i endnu højere grad udfordres med twist af skæve fraseringer og let rockede impulser.   

Hyldest til den humoristiske vinkel

En anden artist, der også er på rette vej er Martin Meincke, der ligeledes udsender sit andet album senere i år. Med egne ord gør han det som “Danmarks nye musikalske navlepiller”. Hans debutalbum udkom i 2020 – og det gav vi så 5 ud af 6 mulige ’Side 33 skiver’  her på siden – og argumenterede blandt andet disse linjer:

Martin Meincke fra Esbjerg har efterhånden fået overstået den yngste del af ungdommen, og springer på sit debutalbum ud som en nymoden, observerende og reflekterende historiefortæller med et stort lyserødt pophjerte. 

Resultatet er nødvendigt opgør – og en personlig hovedrengøring – efter en ungdomstid præget af selviscenesættelse – og trang til at råbe højest, uden egentligt at have noget på hjerte. Det har han så sandelig nu. Skarpt og præcist udtrykt via ti sange, som er skabt og lavet over en periode på hele fire år.

Ligeså gennemarbejdet som selve indholdet fremstår i øvrigt også albumcoveret, der helt klædt i lyserødt er en humoristisk pendant til Hamlets ”to be or not to be”. Side 33 er ikke i tvivl hvad angår Martin Meincke – han er kommet TO BE.”

Og det beviser han så nu med stil og bravour på hans nye single ”Mit bekymrede ansigt”. I videoen ser man Meincke i rollen som bekymret tv-nyhedsvært, hvor han dog gradvist går i hundene, da han ikke kan komme sig over et forlist forhold. Og så er det lige meget, at solen skinner udenfor.

Hyldest til feel-good stemningen

Solen skinner i den grad også på øregangene når den unge Mathias Haukjem aka Matte Juno fra Bergen i Norge udgiver sine lyttevenlige og yderst behagelige numre, der mest af alt føles som den slags fredelige briser man har ekstra behov for efter lidt for mange vinterstorme, regn og rusk.  Det er feel-good music, der er skabt som et smukt mix af electronic, blues feeling og smooth jazz.

Han har netop udsendt singlen ”August”, der med svævende bløde synths flader, bjergtagende betagende  baslinjer, glinsende guitarguirlander og lutter gode vibes meget hurtigt tager dig en tur til et drømmeland, hvor solen skinner, og hvor man har bare lyst til at blive et godt stykke tid.

Mulitiinstrumentalisten Matte Juno debuterede i 2020 og har siden udsendt en håndfuld singler, der har sikret ham et ry som Vestnorges egen version af Mac DeMarco og Tame Impala.

Vil en dansk festival have sol og feel-good garanti, så er det da bare at få booket denne talentfulde nordmand.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.