Carsten Lykke sigter mod superligaen med ny single

”Nyt solo-album kommer til oktober”

Fotograf: Frank Nielsen

I år skulle ibens havde fejret sølvbryllup for deres eviggrønne debutalbum, der i øvrigt blev udsendt på vinyl for førte gang via 1st Time Records i forbindelse med 20-års jubilæet i 2017.

Men sanger og sangskriver Carsten Lykke valgte tilbage I januar, at melde ud, at ibens igen og igen og, på hans foranledning var gået i opløsning, og han nu igen ville have fokus på en solokarriere, der hidtil har resulteret i et enkelt album ”Selvoptaget” fra 2001. Han forklarede nærmere om baggrunden i et interview her på siden.

Arbejdet hen imod den nye album, der forventes at udkomme til oktober, og igen på vinyl via 1st Time Records, er godt i gang.

Carsten Lykke udtaler: “Det bliver et varieret dansksproget album, som både vil indeholde sange der er lidt fjollede, sange der er ret triste og sange, hvor mine m usympatiske sider får frit spil”.

På den første single derfra ”Simon K” er Carsten Lykke ikke selvoptaget, men mere optaget af hans kærestes interesse for især Simon Kvamm, men også Tue West, Peter Sommer og Marie Key.   

Simon K har uden tvivl de kvaliteter, der skal til for at sende ham op i den superliga, som ibens vel aldrig blev en del af. Til gengæld var de når de var bedst kongerne af udbryderligaen.  

“Simon K” tager udgangspunkt i Carsten Lykkes misundelse på Simon Kvamm. I sangen er han overbevist om, at hans kæreste meget hellere ville være kæreste med Simon Kvamm.

Carsten Lykke forklarer: “Sangen har egentlig været undervejs siden 2010, og jeg havde håbet på at den ville blive uaktuel, og at alle ville have glemt alt om ham Simon K der, men han er der jo stadig over det hele. Ikke nok med at han har været med i Toppen af poppen, I ved, det der tåbelige program, hvor musikere der egentlig er konkurrenter, lader som om de har sympati for hinanden (og hvorfor har de aldrig spurgt mig om jeg ville deltage). Simon har også sin egen TV-serie, og så er Nephew vel, i modsætning til ibens, ikke gået i ægte oplæsning, men bare sat i dvale. Jo, sangen er stadig top-aktuel”.

Det er selvfølgelig ikke en sang, der har samme bid, som en ny single fra HUGORM, men til gengæld indrammer den i al sin banalitet, at man kan komme befriende langt med en god popsang, der er tilført et godt guitartema, og en tekst, der underholder uden overmod.

Denne single kan meget vel være en ny hjertestarter fra Carsten Lykke, og burde nok kunne ramme plet hos såvel gamle ibens følgere, og nye lyttere med hang til melankolsk klingende pop-rock med glimt i øjet og alvor i smilehullerne.    

På singlen spiller Oliver Zahle trommer og Thomas Bundgaard har produceret. De to er også en del af Lykkes nye live-trio.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.