En hyldest til dem som får meget ud af lidt    

"Mallemuk har skabt en sang og en video, der er langt større end dem selv"

Fotograf: PRESSEFOTO af Marc Roed

Mallemuk er en folk-duo fra Tønder, der ovenpå deres lovende selvbetitlede debutalbum, nu for alvor er ved at træde i modnet karakter. Lidt mindre ”happy-go-lucky” og en lidt mørkere tematik i teksterne afspejles således også musikalsk på de foreløbig tre singler, der er er udsendt, som en forløber til albummet ”Alle folk slider”. Et album, der udkommer den 3. februar 2023, og er indspillet i Studio Communale med Søren Zahle (Peter Sommer, Keminova Cowboys, Jacob Dinesen m.fl.).

Seneste single er den – bogstavelig talt – fængslende stærke ”Mens vi ånder ud”. En meget personlig sang for forsanger Joakim Okkels. Sangen er et tidsbillede af en stor generation af unge, som slås med mening i livet og er samtidig en hyldest til dem, som får meget ud af lidt.

Sangen har tilmed fået en ekstraordinær fængende og autentisk billedside. Videoen består af 10 fremmede unge, der aldrig har mødt hinanden eller kendte til Mallemuk, før denne optagedag i Tønder Arrest. Men sangen talte i den grad til dem, og resultatet blev en video af den slags, der siger mere end tusind ord. Det stod nemlig pludselig klart for alle involverede, at sangen nok var større end både deltagerne og Mallemuk.

Joakim Okkels uddyber overfor SIDE 33:

”Det er svært at forklare hvad den her video og det kommende album betyder for os, fordi det har været sådan en hård tid for mig, og der ligger mange tunge historier bag, men vi elsker at lave musikken, og jeg kan ikke lade være fordi den redder mig, og hvis ord er svære at forklare/forstå med – så håber jeg bare i vil se videoen.

Da jeg viste min storesøster musikvideoen sagde hun, at den kan tolkes til at handle om mange ting: om unge der bliver fanget i systemet med psykisk lidelse, om unge der er fanget i en anden virkelighed bag skærme og sociale medier, om misbrug og kamp mod håbløshed, om at smide masken og turde være sig selv.

Videoen er optaget Tønders gamle fængsel, hvor jeg boede i en lejlighed i en periode. Vi ville gerne lave en video, som kunne synliggøre noget af det vi ser og føler i musikken, og instruerede selv videoen.

Opsummeret kan vi sige at det vi siger er:

Hvis ikke vi har andet, så har vi hinanden, og vi kan vokse og gøre stort af småt, så selv det mindste kan være nok.

Det er desværre ikke nyt at alle for mange slås med alt for mange ting og tit taber kampen.

Vi har det godt nu, men har også slåsset, og vil gerne dele håb og lave noget ægte – vi tror at tiden kalder på noget ægte.”  

Jo tak, Mallemuk har så sandelig tændt et ægte håb – ikke bare for unge – men også for den moderne danske folk scene.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.