Endelig sker det!    

"Marie Fjeldsted fuldender vellykket kunstnerisk transformation på RUST"

Fotograf: Pressefoto

Den 26. maj i år udsendte Marie Fjeldsted sit første album i eget navn. Tidligere havde hun udgivet under hendes alias Penny Police. Under det navn albumdebuterede hun i 2012, og siden udsendte hun flere EP’er før hun i 2019 satte et mesterligt punktum med ”Be Lucky”, som vi her på siden ikke var bleg for at udråbe til årets danske album.

Et album med masser af lag og fyldighed i et drømmende pop-rockunivers, med Marie Fjeldsteds milde, klare og sødmefulde vokal, som det dragende delelement.

Det element har hun holdt fast i, nu hvor hun er sprunget ud som artisten Maria Fjeldsted. Til gengæld har hun skruet ned for kompleksiteten i de enkelte arrangementer. Nu det ikke Matthew E. White, der popper op som sandsynlig inspirationskilde, snarere Christine McVie eller Stevie Nicks.

Sangene er blevet til i hjemmet sammen med hendes livsledsager, og musikalske kompagnon Linus Valdemar. Helt konkret omdannede de deres soveværelse til et studie.  

Et for Fjeldsted frigørende projekt, der blev skabt som en følge af hele COVID-19 situationen. For den introverte artist blev soveværelset det frirum, der for alvor kunne løsrive mennesket og musikeren Marie Fjeldsted. Trygheden i det indadvendte skabte plads til det udadvendte, og det blev klart at der ikke længere var grund til at skubbe en persona foran sig.

Resultatet er blevet et vellydende vintage-pop album, med 10 stærke numre, der både har masser af melodisk snilde, og de udefinerbare svævende lag, som sniger sig mere og mere ind under huden på en for hver eneste gennemlytning.

“Keep It Alive er en hyldest til livet, men også til bare at være. Vi behøver ikke altid være på vej videre. Det kan være ret trættende hele tiden at forholde sig til om det går godt eller dårligt. Jeg bliver beroliget af at huske på, at jeg bare er en lille brik i den her verden. Jeg har dage, hvor korthuset falder fra hinanden, men så prøver jeg at huske, at det jeg som minimum skal de dage, det er bare at trække vejret.  Livet går videre, og vi er ikke herrer over det. Det synes jeg er stort og befriende at tænke på”, fortalte Marie i forbindelse med albummet.

Foto: Maria Fremming

Og præcis den følelse kan mærkes på et album, der føles som en nedtonet optur – iørefaldende, melodisk og atmosfærisk. Hun gør kort sagt drømmepop til virkelighed, og har med ”Keep It Alive”, sat en tyk streg under hendes ubestridte talent, som sanger, sangskriver og formidler.

Numre som titelnummeret, ”Got to love”,  ”Never Lost, Never Won”, ”Let Heal What is Hurt” og ”Sad Eye” fængede ved første møde, og har bidt sig fast, og fremstår som nogle er dette års foreløbig mest lyttelækre numre, der er udkommet med dansk afsender. Det er vanedannende massage for øregangen.

Men Marie Fjeldsted er også en betagende som en inderlig og udtryksfuld ’ballademager’, når hun med blide penselstrøg sender de afsluttende ”Everyone At Work” og ”Wake Me Up” afsted, som de smukkeste punktummer på et album, der i den grad føles levende fra start til slut.  

Samlet hørt en plade, der ikke kan vurderes til mindre end 5 ud af 6 mulige SIDE 33 skiver.

Hvor en musikalsk relateret artist som Eee Gee har spillet på den ene festivalscene efter den anden i løbet af sommeren, herunder Roskilde Festival, har der været meget mere stille omkring Marie Fjeldsted.

Kun et par gange har man kunne opleve sangene LIVE, senest i et kort sæt på årets UHØRT festival. Men på torsdag den 28. september er der endelig mulighed for at se og høre albummet blive foldet helt ud, når Marie Fjeldsted med band gæster RUST i København.  

Herved anbefalet. Bedre sent end aldrig.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.