Sælsom filmmusik direkte fra virkeligheden

”Nohrland leder dig helt ind i kunstens åndehul med ny single”

Fotograf: PRESSEFOTO

Hvis du var en af de mange, der i 2019 så den danske biografsucces ”Mødregruppen”, så har du sandsynligvis hørt NOHRLAND før. Titelsangen blev nemlig leveret af dem.

Omdrejningspunktet for bandets indie folkrock med den nordiske klang er en organisk samling af akustiske strengeinstrumenter samt Sophia Nohrs lækre, luftige og nærværende vokal, der foldes ud i et metaforisk lyrisk univers.

Bandet blev dannet i 2018 og består udover Sophia Nohr af guitarist Jens Vestermark, bassist Anders Emil Jensen og violinist Hal Parfitt-Murray. I år har de så yderligere fået to ekstra medlemmer i form af Rasmus Skovgaard på mandolin og dobro, samt Morten Hyldahl på trommer og percussion.

I går torsdag den 25. januar udsendte bandet deres nye single ”Tide” – der ligesom tidligere Nohrland numre er skrevet af Sophia Nohr og Kasper Søderlund.

Også denne nye single har fundet vej til en film – nemlig til komedien ”Bytte bytte baby”, der har premiere den 16. marts 2023 med blandt andre Mille Dinesen og Lars Ranthe i de bærende roller.  Indtil da må man ’nøjes’ med at nyde nummeret via den video, som vi i dag har VIDEOPREMIERE på.

Nummeret kan meget vel bruges som balsam for sjælen i en kold tid, for man bliver da helt automatisk forført af den storslåede stemning, som ‘Tide’ med dens håndspillede naturkraft tryller frem. En stemning, som bandet har været ret bevidst om at fremelske. De sætter selv disse ord på;

”Hvis en bølge kunne tage dig væk fra alt ydre pres og en travl hverdag, ville ‘Tide’ være netop den bølge. Det er en ny nordisk folkballade med en drømmende violin og trancerende akustisk guitar, med en sentimental lyrik om at ønske sig isoleret i kunsten uden at bekymre sig om elregninger, pensionsrater, krig og kapitalisme, bare fanget på en ø ved Vesterhavet, med kun tidevandet dansende mellem drøm og virkelighed.”

Med singlen bygger NOHRLAND helt åbenlyst videre på målet om at præsentere et moderne og eksperimenterende bud på de ældre traditioner, der findes så righoldigt og bevaringsværdigt indenfor folk- og roots genren.

”Vi skrev den da vi var på Fanø Vesterland og havde hørt fortryllende musik til den lyse morgen, hvor jeg så gik mod havnen og kiggede over på Esbjergs hårde industrifacade, som sørgmodigt mindede mig om, jeg skulle tilbage til hverdagen igen med præstationsræs og krav og forventninger, men foran mig lå sælerne og sugede alt det smukke i tilværelsen til sig. Det var lavvande, så færgen sejlede ingen steder. Vi var fanget, og det passede mig helt perfekt. Jeg tænkte bare; lad mig blive i den her drøm endnu, hvor jeg kan fordybe mig i musikken og naturens rå skønhed.”

– Sophia Nohr

Drømme finder man også i både X-factor og Melodi Grand Prix, hvor Sophia Nohr også har spillet fremtrædende roller. Hun var med i X-factor i 2015, og året efter i Melodi Grand Prix med sangen ”Blue Horizon”.

Siden har hun som solist udsendt blot 3 singler, der dog alle har været båret af et helt åbenbart potentiale. Senest udsendte hun sidste år den vigtige og anbefalelsesværdige ”Wander Child”, der havde spot på de alt for mange børn, der vokser op med alkohol i hjemmet. En sang, der for alvor understregede, at et varmt ‘pop-korn’ sagtens kan serveres sammen med livets alvor.

Lige nu er fokus fra Sophia Nohr’s side dog på Nohrland, ikke mindst fordi de er er med i et udviklingsprogram ‘popkorn nordic’, som har hjulpet dem med at komme ud til et mere kommercielt publikum. Men vi kan godt forvente mere solo materiale fra Sophia. Til SIDE 33 beretter hun således:

”Mig som soloartist vil jeg tage mere fat om efter NOHRLAND har udgivet debut ep omkring forår/sommer. 

Jeg har allerede nogle sange klar, men de skal produceres efter min smag, og der har jeg valgt at jeg gerne vil dygtiggøre mig som producer også, og derfor give det mere tid, så jeg også selv i højere grad kan præge lyden. Ligesom med denne sang, som er den første sang jeg selv har mixet færdig og udgiver. Det bliver dog på dansk det næste med Sophia Nohr .

NOHRLAND fortsætter på engelsk og med folk/roots instrumentering og lydbillede. Med mit eget soloprojekt går jeg nok i en mere poppet retning.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.