Festivalsæsonen er for alvor skudt i gang

”Side 33 er på Heartland og Kun for forrykte festival”

Fotograf: Steen Madsen

Sidste uge tyvstartede Jelling Festivalen på flotteste vis sommerens tæt pakkede sæson med store som små festivaler.  

Hvor de største oplevelser venter, er aldrig til at vide, og det kommer naturligvis også an på hvad man forventer omkring både musikken og alt det omkring. Hos SIDE 33 tager vi temperaturen på festivaler fra alle lag, men må desværre jo af naturlige årsager fravælge en del.

I sidste uge havde vi folk på Jelling Musikfestival. Landets tredje største festival formåede igen med et bredt program at samle folk på tværs af generationer, og navne som Duran Duran, Ronnie Atkins og TV 2 beviste nok engang at erfaring og alder ikke er nogen hindring for at levere de helt store og unikke øjeblikke.

Foto: Henrik Hildebrandt

Den navnkundige musikjournalist Steffen Jungersen alias Dr. Rock har med kærlighed i pennen døbt festivalen ”Danmarks dejligste parallelsamfund – og i en begejstret reportage om årets festival til POV international skrev han blandt; ”Én af de få festivaler, hvor du stadig kan gå fra Birthe Kjær i det ene hjørne til heavyrock i det andet og nye, kommende navne i et helt tredje. Og der er plads til dem alle sammen”.

Kun for forrykte festival

I denne weekend har vi så folk afsted til Danmarks måske smukkeste og ordspillende festival – Heartland – samt til den lille Kun for forrykte Festival, der med ånden fra ‘Woodstock ‘i bagagen, sætter fokus på ’Musik, fred og kærlighed’ i dejlige grønne omgivelser, tæt på vandet, nede på Falster.

Årets højdepunkter fra udenlandske artister må forventes at blive leveret af Sky High (S), Focus (NL) eller som ‘dark horse’ 24-7 Diva Heaven (D). Sidstnævnte udgav deres debutalbum sidste år, og med ægte punk attitude præsenterer de sig selv som ´butter meltin’ rock’. De lyder til at kunne blive en af disse overvældende ‘a-ha’ oplevelser, der lige så godt kunne være hentet i et Roskilde Festival program.

Fra den danske musikscene er det især at kigge hen imod længe ventede comeback koncerter med ACHE og Kira & The Kindred Spririts, og så er nogle af landets aktuelt bedste sangskrivere, Kajsa Vala og Christian Hede da også på programmet, ligesom IDAHO er det.

Sidstnævnte var musikjournalist Kurt Baagø forbi og se i går i Koncertkirken i KBH i går, og i et begejstret opslag på sin Facebook side skrev han;

”Musikere, sangerinde fra Bifrost, Hyldemor, Alrune Rod og Masala Dosa tager os way back og op i hippiehimlen. Det var så smukt, nostalgi har sjældent været bedre, men ikke kun nostalgi, mange Ida Kleeman-sange fra efter Bifrost og hun synger som en engel.”

Det kan man da kalde en anbefaling! Jo, tak, der er nok at kaste sin kærlighed over på i et mangfoldigt program fordelt over to scener.   

Ild i Gilden

Roskilde Festival må vente 3 uger endnu, men det betyder ikke at der ikke sker noget i Roskilde. I disse dage er den akustisk folk orienterede festival ”Ild i Gilden” tilbage efter to års pause, og det med sit hidtil mest ambitiøse musikprogram i de landlige og idylliske omgivelser ved den gamle naturskole i Kamstrup lige uden for Roskilde. Rasmus Nelausen, Meejah, Trio Svin og VIIK, der sidste år optrådte på Roskilde Summer Days og nogle af højdepunkter i et program, der også tæller det svensk/danske/belgiske band MARVARA, hvis debutalbum vi blev noget blæst omkuld af, hvilket kan afløses i vores anmeldelse her på siden.

Så selvom, der er lovet op til 20 grader i de kommende dage, så er der gode grund til at sætte Ild i Gilden i kalenderen, hvis man er på de egne, og lyst til at blive “hign on life” og en bredside af håndspillet musik.

Heartland

Som nævnt har vi folk på Heartland ved Egeskov. En festival der lægger vægt på at kombinere live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen. Heartland vender vi tilbage til i flere selvstændig artikel. Festivalen har været ramt af afbud fra hele tre hovednavne Lindsey Buckingham, John Fogerty og Grimes, hvilket naturligvis gør det samlede program amputeret i forhold til udgangspunktet, selvom der naturligvis er hentet gode erstatninger.

For den nysgerrige festivalgænger giver det måske også mulighed for at opdage nogle af de navne man ikke lige havde udset eller afset tid til på forhånd. Åbningsdagen beviste i hvert fald at der var mange gode grunde til at Heartland havde sat navne som Spelling, Jensen McRae og Barbro på plakaten. De lunede alle på en kold åbningsdag.

Sidst men ikke mindst er det også denne weekend at Northside afvikles i Århus. Så skal vi ikke bare konstatere, at festivalsæsonen for alvor er skudt i gang!

Foto: Steen Madsen

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.