JOMI udgiver mini album med Frihedskæmperne

”Der var lyst og sange til hurtig opfølger på sidste års succesalbum”

Fotograf: Maria Fremming

Sidste år udgav JOMI albummet ”Lyst”, der modtog masser af velfortjente rosende ord for både tekst og musik, der originalt og vedkommende foldede sig både modent og modigt ud. Rock, jazz, folk blev sat fri på et album, der havde været værd at kæmpe for.

Albummet blev fulgt op af diverse LIVE optrædener med hendes band Frihedskæmperne, blandt andet på Stairway i Vanløse. Allerede her blev nye numre luftet i en opløftende koncert.  

Den nye musik havde behov for at blive sat fri, som Signe Høirup Wille-Jørgensen, sangeren og sangskriveren bagt kunstnernavnet JOMI, udtrykker det.  Hun har derfor været i studiet med Frihedskæmperne, og det er der blevet mini-albummet ”Skråt over marken” ud af.  På hendes Facebook side uddyber hun baggrunden for albummet og valget af de seks sange.

“Det er et mini album bestående af numre som jeg genopfandt til koncerterne for albummet LYST , der jo udkom sidste år i oktober. Et album jeg stadig tournéer med og da jeg for første gang hørte det orkester jeg havde samlet, spille disse numre, ja så blev jeg så svag i knæene og let svimmel. Det var faktisk ikke kun af lykke at disse følelser opstod. Der var også en tristesse.

En indsigt i hvor knyttet til oplevelser ens musik bliver og disse numre havde i den grad brug for nye omgivelser at ånde i. Der er mange grunde til at jeg siden hen er begyndt at kalde orkesteret, der spiller denne musik, for Frihedskæmperne. Det hænger allermest sammen med det de giver. Men det er også det de gør ved mig som kunstner.

Sjældent har jeg været så glad for at spille min egen musik. Sådan oprigtig legende glad. Skarp og tosset, er jeg stadig, i denne tillidsfulde atmosfære. Jeg kan bedst beskrive det som om jeg ikke skal opfinde noget som helst. Jeg skal bare vente og se hvad kroppen vil og så gøre det”

– Jomi

Det udkommer digitalt fredag den. 17 juni via Glorious Records. Vinylen kommer til august på en Gatefold 10″.

Medvirkende på albummet er: Jomi: Vokal, synth, guitar og klaver, Kresten Osgood: Trommer og kor. Tove Sørensen : Bas og kor, Anne Andersson : Trompet og kor, Jesper Løvdal : Saxofoner, kor og tværfløjte, Maria Dybbroe : Basklarinet, saxofon og kor, Dennis Thang : Synth og mandolin, Zola Mennenöh : Kor, Jakob Kullberg: Cello

De numre skal naturligvis også luftes LIVE, og Jomi & Frihedskæmperne optræder i forskellige konstellationer i løbet af sommeren.

Den 25. juni på Svendborg Jazz Festival, Harders er det Jomi & Frihedskæmperne aka Ida Duelund, Cornelia Nilsson, Anne Efternøler, Maria Dybbroe, Jesper Løvdal og Lulu.

Den 7. juli på Copenhagen Jazz festival, Jazz by the sea  er det Jomi & Frihedskæmperne aka Tove Sørensen, Kresten Osgood, Anne Efternøler, Maria Dybbroe, Jesper Løvdal og Lulu.

Den 8. juli  på Århus Jazz festival, Den hængene have er det Jomi & Frihedskæmperne aka Tove Sørensen, Cornelia Nilsson, Anne Efternøler, Maria Dybbroe, Jesper Løvdal og Lulu.

Den 13. august på Den Grænseløse Festival, Mols Bjerge er det Jomi & Frihedskæmperne aka Tove Sørensen, Kresten Osgood, Anne Efternøler, Carolyn Goodwin, Jesper Løvdal og Lulu.

Artikel opdateret 07.06.22 kl. 10.45

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.