Jonas Schou viser igen sit fulde potentiale

"Himmelflugt foldes poetisk og smukt ud i jordnær ballade"

Fotograf: PRESSEFOTO

Tilbage i foråret 2020 anmeldte vi her på siden det andet album fra sangeren og sangskriveren Jonas Schou. Albummet bar titlen ”På forhånd undskyld”, men der var nu absolut intet at undskylde for. Det var et ganske gennemført album, fuld af sange, der fremstod velskrevne, velproducerede, lyttelækre og langtidsholdbare. Kort sagt et album, der lød som det svendebrev, der helt naturligt ville rykke Jonas Schou direkte op i den hjemlige superliga for pop-rock artister.

Desværre skete det ikke helt, i hvert fald ikke målt på kommerciel opmærksomhed. Det bliver der forhåbentligt lavet om på i forbindelse med hans kommende tredje album ”Af egen fri modvilje”, der udkommer omkring april måned. Der er i ihvertfald tændt godt op for forventningerne via foreløbig to stærke singler fra det kommende album.

Først kom singlen ”Lykken Kommer Sjældent Alene’ – en suveræn power duet med Mathilde Falch, og den følges nu op med den flotte og eftertænksomme ballade ”Karikatur”, hvor en af tidens mest benyttede musikere Live Johansson fra strygekvartetten LiveStings medvirker.

”Karikatur” handler om hverdagshelten fra villavejen, som kæmper med at leve op til sit fulde potentiale.  Mange kan nok genkende sig selv i sangen, der beskriver hverdagshelten, som ikke lever op til sit fulde potentiale. Supermanden der er styrtet til jorden i næsten vellykket forsøg på at leve op til de overmenneskelige forventninger, det moderne menneske har til sig selv.

Musikalsk er Jonas Schou mildt sagt igen i godt selskab. Udover LiveStrings medvirker co-sangskriveren, produceren og orgelkongen Palle Hjorth samt guitaristen Rune Kjeldsen (Savage Rose, Sort Sol, Kira & the Kindred Spirits m.fl.) samt landets aktuelt måske mest tætsiddende og sammenspillede rytmesektion, trommeslageren Søren Poulsen og bassisten Henrik Poulsen, der normalt også kan høres hos Tiggerne bag Peter Sommer og i The Mukherjee Development.

Samlet hørt giver de singler indtryk af en artist, der igen har taget nye modige skridt fremad i fællesskabets tjeneste. Det fortjener respekt, det fortjener at vinde bredt gehør.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.