Katrine Schmidt på mini turne med fuldt band

”Den talentfulde sanger og sangskriver lader sorgen og musikken vise nye veje i livet”

Fotograf: PRESSEFOTO

I december sidste år mistede Katrine Schmidt sin far i en alt for ung alder. Det efter et længevarende kræftforløb. Noget de begge havde været ret åbne omkring, og Katrine Schmidt havde blandt andet skrevet sangen “Fight On”, der var en personlig sang skrevet til hendes far. En sang, som hun med sit band på flotteste vis fremførte live i Go’ Morgen Danmark TV-2 et par måneder forinden, og som iøvrigt ellers ikke er officielt udgivet.

Få dage efter bisættelsen stod hun så igen på en scene. Nærmere bestemt i Trekroner Kirke i Roskilde. Trods sorg og udmattelse ville hun ikke aflyse det længe planlagte job i den moderne kirke, med den store lyd. For sådan ville hendes far have ønsket det. Livet går videre for de efterladte, og blandt meget andet, var musikken noget af det stærkeste i de nære bindeled i mellem de to.  

Selv oplevede jeg ikke koncerten, men var forbi inden og fik lov at høre det der skulle vise sig at blive den smukkeste, stærkeste og mest gåsehudsfremkalde musikalske oplevelse for mig i 2023. Katrine Schmidt og pianisten Johannes Aaen Jensen gav en rammende og rørende , og meget velvalgt version af Bonnie Raitt’s i forvejen gudesmukke ”Circle Dance” fra LONGING IN THEIR HEARTS albummet fra 1994. Det var kort sagt sådan et øjeblik, hvor man forstod hvorfor man har viet sit liv til musikkens magi og kræfter. For musik er i den grad noget der samler, også når det hele ramler.

Foto: Mads Kornum

Her et par måneder efter er der nu mulighed for at høre Katrine Schmidt igen. Denne gang med hendes brandvarme band, der udover Johannes Aaen Jensen, består af Mark Kühn (Folkeklubben, Solvej m.fl. ), Mikkel Grue (Den Syvende Søn, Laura Illeborg m.fl), Søren Schack (Big O & the Blue Quarters’, Bull & Hjorth) og Aske Stubkjær, der sidste år udsendte sit første album i eget navn.

Schmidt og band giver her i februar fire koncerter. I aften er de hos Bygningen i Køge, og i næste uge den 8. februar er de på Skive Theater, og dagen efter på GENERATOR i Ringkøbing, inden de slutter den 10. februar i Plantagehuset i Thisted.

Udgangspunktet er stadig de langtidsholdbare sange fra det glimrende debutalbummet ”Laying My Burdens Down”, men sættet bliver med garanti suppleret af godt nyt fra en af de mest nærværende og relevante stemmer på den danske country/roots scene lige nu.  

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.