Legenden om Beefeaters holdes i live

”I foråret 2023 trækkes en af dansk rhythm & blues-rocks ældste spilledåser op”

Fotograf: PRESSEFOTO

Da Morten Kjerumgaard Reumert  (se foto) – organisten i det banebrydende danske tresserband Beefeaters –  døde sidste år i Oktober var det ganske naturligt og nærliggende at tro, at man havde hørt det sidste til Beefeaters.

De var ellers efter mange årtiers dvale blevet gendannet i 2018 med Kjerumgaard Reumert flankeret af stærke yngre kræfter i form af Frederik Schnoor (Guitar, Sang), Rune René Hansen (Trommer) – begge fra Freddy and the Phantoms samt bassisten Torben Guldager (Golden Vegas, Kúlu, Nymalet, Katinka band).

Live fik de i løbet af godt 20 koncerter i de kommende år bevist at ånden fra dengang svævede med nye vinger, og der blev skrevet på nye numre af den nye konstellation. Og at netop ånden var til stede, og med ny lystbetonet energi, var afgørende for Kjerumgaard Reumert dokumenterer en udtalelse fra 2018;  

“I 1971 sagde jeg definitivt farvel til den danske rockscene, og det store publikum der holdt af Beefeaters. Jeg lovede mig selv, at kom der en dag en mulighed, hvor jeg kunne genoptage det musikalske udtryk Beefeaters havde sidst i 60erne, ville jeg gribe den. Det kan jeg nu takket være disse tre fantastiske unge musikere.”

Morten Kjerumgaard Reumert

Så derfor er det så glædeligt, at der nu er tikket en nyhed ind om at Beefeaters fortsætter trods tabet af ankermanden, og i 2023 tager på landevejen, for en præsentere en hjertevarm og med garanti velspillet hyldes til Beefeaters musik, der helt berettiget – trods blot to studiealbum – har legendestatus i dansk musikhistorie.

Med på scenen er de nævnte tre seneste medlemmer af Beefeaters, og til at løfte det legendariske hammondspil – som sammen med Peter Thorups karismatiske guitarspil nærmest var signaturen i bandet – bliver de suppleret af den i øvrigt nyudnævnte direktør for Ragnarock – Museet for pop, rock og ungdomskultur – Anders Haahr, der også udfolder sig i Hammond Orgasm og Freddy & The Phantoms.

”Efter Mortens ønske , har vi besluttet at Beefeaters musik fortsat skal holdes i live – og vi vil på touren spille materiale fra “Meet You There” (1968) og “Beefeaters” (1967), samt nyere kompositioner, som vi nåede at lave sammen med Morten i vores tid sammen fra 2018 – 2020.

Koncerterne bliver en hyldest til vores gamle ven, og til Beefeaters særlige, sensitive måde at spille psykedelisk beat på. Peter Thorups, Morten Kjerumgaard Reumerts, Flemming “Keith” Volkersens, Erling “Mozart” Madsens og Max Nutzhorns sammenspil på de 2 studiealbums er stadig et pejlemærke for os.

Da vi fire genstartede Beefeaters i 2018 fortalte Morten, at der mellem årene var 24 musikere gennem bandet i 1964 til 1971. Beefeaters har altid – og vil altid være et band der bevæger sig gennem historien, med respekt for hvad der gik forud”

– Frederik Schnoor
Der er pt. planlagt fire koncerter – og flere  forventes tilføjet i den kommende tid.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.