Nille Nyc er på rette spor med ny single

”Pop med perspektiv foldes flot og fremadrettet ud i ny video”

Fotograf: PRESSEFOTO

Bag artistnavnet Nille Nyc finder man Pernille Nyc-Jensen, som er en sanger og sangskriver, der før har markeret sig med masser af indhold og holdning i hendes generelt ørefaldende popsange.

Det hørte man senest på hendes stærke single ”Vision”, som var en næstekærlig kindhest til den herskende kassetænkning og fastlåshed, og en hyldest til alle dem, der tør at skifte retning sent i livet.

Nu er hun gået sammen med Lokaltog om at skabe en både nostalgisk og fremsynet musikvideo til singlen ‘Looking Out (The Train Song)’ som netop er udkommet. For igen har hun et budskab der skal ud.

“Lokalbanen har været en enorm stor del af min opvækst i Køgeområdet, og da jeg havde skrevet ‘Looking Out (The Train Song)’ fik jeg idéen til at række ud til Lokaltog, fordi jeg vidste, de var i gang med at rulle en ny strategi ud, hvor sangen kunne passe”, fortæller Nille Nyc – og fortsætter ”Lidt over halvdelen af de 20-29-årige bor faktisk uden for landets fire største byer, mens børnefamilier også har en klar tendens til at flytte på landet. Jeg synes, vi skal være stolte af provinsen, og hvem repræsenterer sammenholdet i de små lokalsamfund bedre end Lokalbanerne”.

Til daglig kører det på skinner for Lokaltog via 335 kilometer på deres 10 jernbanestrækninger gennem Sjælland og Lolland-Falster. De binder lokalsamfundet sammen i hverdagen – og til de særlige oplevelser. F.eks. hvis du skal ud at høre musik. Så det aktuelle samarbejde kan vel ikke passe meget bedre.   

Pressefoto

Med lige dele nostalgi og fremsyn ser videoen både tilbage på tiden med den ikoniske røde gris, som Nille Nyc husker så tydeligt fra familieturene i sin barndom. Som teenager var det IC2-togene, der kørte hende frem og tilbage til både skole og fester i gymnasietiden, hvor togkupéen både fungerede som lektiecafé og som forfest til en sjov aften i byen.

Samtidig ser fortællingen fremad mod en mere bæredygtig fremtid, hvor LokalTog spiller en stor rolle i den grønne omstilling.

“Lokaltog er en lokal livsnerve med stor betydning for livet udenfor de større byer” udtaler Mette Berthelsen, kommerciel chef hos Lokaltog og fortsætter: “Nille Nycs historie og sang – om Lokaltogets betydning for hende, både i barndommen og voksenlivet, er en ny måde at fortælle Lokaltogs historie på, og det inspirerer flere til at bruge vores tog”.

Fakta er i hvert fald at Nille Nyc igen har begået en af den slags iørefaldende popsange, der gør sig godt uanset transportform, og viser at Nille Nyc stadig er på helt rette spor i en karriere, der vil meget mere end bare være et enkelt stop på vejen. Det fortjener både respekt og lydhørhed.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.