Så spiller det igen over Roskilde  

”Katinka, Isam B, Danmarks Underholdningsorkester og 200 børn i unikt samspil"

Fotograf: Mads Kornum

For ganske nylig var det den spirende upcoming musikfestival Surround, der spredte masser af gratis glæde i Roskilde. På fredag er der så igen mulighed for at få sig en helt unik gratis oplevelse i byen.

Denne gang er det markeringen af afslutningen på 3 år med SpilOp på skoleskemaet. Elever fra Tjørnegårdsskolen og Hedegårdenes Skole vil synge og spille, og de bakkes op af musikere fra Danmarks Underholdningsorkester under ledelse af den dirigent Andreas Vetö. Med på scenen er har de så desuden to at vort lands mest markante og personlige sangere og solister: Katinka Bjerregaard og Isam B.

Koncerten er kulminationen på projektet SpilOp, hvor skolebørn i Roskilde siden 2020 hver uge er blevet undervist i samspil af lærere fra Roskilde Musiske Skole. SpilOp har haft besøg i klassen af musikere fra Danmarks Underholdningsorkester, og har lært om instrumenter, sunget i kor og medvirket i koncertforløb om klassisk musik. I december 2022 optrådte alle SpilOp-børnene sammen på scenen for deres familier til en stor Familie-Julekoncert i Roskilde Kongrescenter.

SpilOp er en større satsning under Roskilde Kommunes strategi Alle Tiders Musikby. Projektet er blevet til i et tæt samarbejde mellem de 3 skoler, Roskilde Musiske Skole, Danmarks Underholdningsorkester, Boligselskabet Sjælland og afdelingen for Kultur, Bibliotek og Idræt i Roskilde Kommune. Projektet er finansieret af fondsmidler fra Augustinus Fonden og Knud Højgård Fonden.

Koncerten afvikles på en boldbane lidt uden for centrum – ikke langt fra Roskilde katedralskole. Adressen er Æblehaven 136, 4000 Roskilde.

Så nu kan de mange skolebørn altså snart nævnes i rækken af store artister, der i årenes løb har delt scene med Danmarks Underholdningsorkester – f.eks. TV-2, Poul Krebs, Carpark North, Mew, Pernille Rosendahl, Dorthe Gerlach, Fallulah, Oh Land, Aura, Lis Sørensen, og Per Vers.

En af koncerterne med Per Vers og Danmarks Underholdningsorkester – ”En Aften med Andersen” er i øvrigt netop blevet udgivet som digitalt album. 100 minutters musik, hvor Benny Andersen på smukkeste vis blev hyldet i selskab med Katinka, Bisse, Rasmus Dissing, Bodil Jørgensen og Per Vers. Dette med udgangspunkt i det fælles Per Vers + Benny Andersen mesterværk ”Sidste omgang”, som startede som et tæt samarbejde, og færdiggjort af Per Vers efter Benny Andersen’s død.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.