Se videopremiere på “Til støv”

"Lasse Storm sætter ord på savnet i selve nuet på ny 80'er orienteret single"

Fotograf: PRESSEFOTO

Lasse Storm følger med hans nye single ”Til støv” op på hans banebrydende og roste debutalbum “Holmegårdsvej og andre historier…”, der f.eks. her på siden hentede fem SIDE 33 stjerner’ ud af seks mulige – blandt andet ledsaget med ordene; “Værsgo – Danmark har fået sig en spillemand, der forhåbentligt ikke er til at stoppe igen på sin sangskriverkværn”.

Den sangskriverkværn har nu kørt en tur til Esbjerg og tilbage igen, og hjemtaget en straksfængende pop/rock melodi, der giver genlyd af den slut 80’er sound navne som Chris Rea og Bruce Springsteen bjergtog verden med.  

Det hitter for en spillemand, der bestemt ikke er en ‘quitter’, men en mand med mod på mere end at sole sig i gode anmeldelser og de to ærefulde musikpriser han allerede har modtaget. Sidste år vandt han således sangskriver-talentprisen på Nashville Nights International Songwriters Festival, og i august i år vandt han en DMA Blues Award, som ‘årets nye navn’ for hans ”traditionsfornyende blanding af roots, folk, blues, indie og urban pop”.

Mor sagde don’t be a quitter

Lovede jeg hende ville jeg ikke

Selvom jeg fandt livet bittert

Den dag jeg blev født

– fra “Til støv”

Lige fra det første singleudspil i januar 2021, har Lasse Storm målrettet demonstreret, at der findes en vej og en plads til musik, der tager traditioner alvorligt og bruger dem til at skabe noget nyt.

”Holmegårdsvej og andre historier” var et album med sange om opvækst og ungdom set gennem bakspejlet. Den nye single ”Til Støv” er derimod iscenesat i nutiden, og er en sang om at være på tour og savne at komme hjem. Til gengæld trækker den musikalsk trådene stadig tilbage til Lasses barndomsland:

”Musikalsk er det min hyldest til 80’ernes lokalradio- og kassettebånds pop, der konstant kværnede ud af transistorradioen hos min dagpleje mor Tove og hendes mand Peter, som boede i nabohuset på Holmegårdsvej. På sin vis er det mit svar på Jeppe fra Hammels “Jeg er en spillemand” bare 35 år senere”, fortæller Lasse.

Lasse Storm har da også en defineret ambition med sin sangskrivning:

”Min ambition er at lave noget musik som ingen har hørt før, men som alle føler de har kendt hele livet. Altså noget ny musik, som samtidig er med til at minde os alle sammen om, hvad vi er formet af. Det tror jeg er vigtigt i en hastigt mere og mere digitaliseret og historieløs kultur, hvor det er nemmere at online bestille og få bragt sine kartofler hjem, end det er selv at gå ud og grave dem op fra jorden”.

Lasse Storm

”Til Støv” er Lasses egen fortælling, lige så meget som den er en fælles: “Det er en sang til alle dem, der sidder i deres bil, eller i et tog eller noget andet, på vej hjem eller væk, og savner dem derhjemme. Dem, der gerne lige vil blive mindet om, at de skal huske at nyde det ekstra så snart de er hjemme, fordi hvem fanden ved hvor længe, det overhovedet varer, før én eller anden skal afsted igen.”

Singlen udkom digitalt fredag den 7. oktober, og nu er der så udgivet livesession video af nummeret. Den holder vi premiere på – lige her. Så savner du også, om ikke andet noget nyt dansk kvalitetsmusik af fineste slags, så lad ikke denne video samle støv, men tryk i stedet straks på PLAY.

Vil du opleve Lasse Storm live, så er næste mulighed på det stemningsfulde og hyggelige Blågaards Apotek på Nørrebro i København. Her giver han en solokoncert den 5. november.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.