Svenske Gibrish kommer endelig til Danmark

”To koncerter i næste uge - for dig der i forvejen holder af Tom Waits, Kaizers Orchestra o.l"

Fotograf: PRESSEFOTO

Sidste år udgav det svenske band Gibrish, deres femte album ”Ådalsbanan”, som Jakob Lambertsen i en begejstret anmeldelse her på siden tildelte hele 5 ud af 6 mulige ’Side 33 stjerner’.  

Her kunne du også læse om den danske forbindelse, der er baggrunden for nummeret ”Trumpetaren” – et af albummets helt store oplevelser.

Dengang blev der arbejdet på, at de skulle komme til Danmark og spille for første gang. Og det arbejde har båret frugt. I næste uge gæster de nemlig landet, og giver to koncerter. Først den 15. april, hvor de gæster Freddy’s Bar i Frederikshavn og dagen efter er de hos musikbaren Drop Inn i København.     

Gibrish betyder nonsens, men gruppen fra det nordlige Sverige, der kalder sig sådan, udtrykker sig nu med både alvor, omtanke og en forfriskende blanding af mange musikalske stilarter.

”For mig er det nærmeste sammenligningsgrundlag det norske Kaizers Orchestra, som desværre stivnede i sin usædvanlige stilblanding og opløstes. Der er multiinstrumentering, tango, punkattitude, kabaret, galskab og grænseløshed til fælles for de to bands.” – Jakob Lambertsen

En anden væsentlig inspirationskilde er tydeligvis Tom Waits, som de også for forfolket på svensk på tidligere udgivelse. Bandet består af Christer Suneson (sang), Klas Ullerstam (keyboards, piano, trækharmonika), Erik Barthold (trommer, slagtøj og saxofon), Thomas Östensson (guitar og sang) og Johan Selin (bas og sang).

Udover deres sange med de ofte alvorstunge og historierige tekster på svensk, så  har de også en anden lille  Gibrish-specialitet, nemlig at omtrent en tredjedel af numrene er instrumentale vignetter, små cirkusmusik-agtige numre på hver cirka et minut, der letter lidt på den ellers så dystre grundtone.

I hjemlandet er de kendt for LIVE at folde deres særegne univers endnu bredere ud, med masser af originalitet, musikalsk pondus og spilleglæde. Så der skulle være alverdens gode grunde til forvente sig nogle musikalske LIVE oplevelser ud over det sædvanlige. Side 33 vil naturligvis være på plads for en reportage.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.