Unikke koncerter optages til dokumentarfilm

”Hecchi inviterer til global fusions fest på Bartof Station”

Fotograf: PRESSEFOTO

Som vi beskrev i forbindelse med vores omtalte af debutkoncerten med Triatlon, så er der flere forskellige temaer på programmet i forbindelse med den aktuelle Vinterjazz.

Årets temaer er udover New Danish Jazz, Something Else og Special projects. Sidstnævnte er i årets trykte program beskrevet som særlige opsætninger og uropførelser, som fx Camilla Dayyani Group i et dansk-iransk opsætning med Mohammad Ali Merati & Nazanin Ranjpour, Janne Mark & Aarhus Jazz Orchestra, Annas Sang med Aalborg Symfoniorkester, DR Big Bands “Mit Sted i Verden”, Kira Skov fortolker Billie Holiday, samt den danske pianist Jacob Anderskov, der “stjæler sangbogen tilbage” i Den Sorte Diamant.

Redaktionelle valg er altid til debat, men det må alligevel undre at man ikke har fundet det væsentligt at fremhæve de to koncerter, der i disse dage – den 16. og 17. februar – finder sted på Bartof Station.

Den midtjyske sanger og sangskriver Mike Hecchi samler nemlig ved to unikke og intime koncerter for første gang sit kultmateriale fra en omfattende karriere, der mildt sagt har vakt internationalt gehør og opmærksomhed lige fra BBC og Billboard , til Rolling Stone Magazine via Grammy nominering.  

Hans seneste band Liga latina fik i forbindelse med debutalbummet fra 2021 masser af fine internationale anmeldelser og roser. Albummet indeholder nummeret ‘Cuarto de la Banda’ – der også er indspillet med Hecchi’s tidligere band The Sexian, og det nummer har i dag haft samlet haft omkring 13 mio. visninger på YouTube.   

Liga Latina fik her på siden tæt på top karakter med blandt andet følgende begrundelse:

”De ni numre på 42 minutter på dette velproducerede debutalbum kan fint fungere både til fest og til ”feel-good” stunder af enhver art. Det er sprudlende, det er dansabelt, det er lidenskabeligt – og det er ikke mindst vitalt varieret i sit udtryk.

Det gav mig selvsamme lykkerus, som da jeg første gang hørte Buena Vista Social Club tilbage i 1997. For man mærker at det er musik, der er spillet med talent, og født og følt med store hjerter”

Nu samler Mike Hecchi hele paletten af guldkorn fra hans forskellige bands i en iøvrigt allerede farverig og imponerende karriere. Det gør han under navnet HECCHI the CPH RECIDENSY. Et musikalsk fusionskøkken, der lover at sprænge rammerne for betegnelsen ’worldmusik’ ved hjælp af ingredienser som gipsy jazz, latin, swamp blues og 60’er surf tilsat et tekstunivers på fire sprog og en sund portion galskab!

Numre fra en æra krydres med nye sange, og bliver rygraden i det nye format, der består af et hold af brandvarme og ekvilibristiske musikere, blandt andre guitarist Henrik Bak fra The Sexican tiden. På scenen til de særlige residenskoncerter på Bartof Station kommer endvidere den norske sangerinde Christine Marvel og den tidligere The Sexican trompetist Rune Krogshede

De to koncerter bliver lydoptaget og filmet til en dokumentarisk musikfilm af den prisvindende dokumentarist og filmskaber, Morten Bo Larsen. Så er du til verdensmusik i verdensklasse, så det da bare med at blive klædt på og komme afsted til forevigelsen af fest, farver, og finurligheder for feinschmeckere.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.